2024-05-17
  • 2024-05-17
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Yazar: BÜYÜKŞEHİR DEĞİŞECEK Mİ?

iLERİ GAZETE

Uzun zaman oldu Gaziantep değerlendirmesi yapmayalı. Akan kanımızın bedelini ödettikten sonra, yürekli geçinen korkakların hallerini seyrettikten sonra, hukuk insanıyım diyen avukatların guguk insanları olduğunu gördükten sonra, her şeye rağmen dimdik ayakta durmanın verdiği kibirlilikten uzak haklı gururu yaşarken biraz da verdiğimiz mücadelenin bizi yormuş olmasına binaen kafayı da biraz dinledikten sonra, hazır kalemin de mürekkebi iyice dolmuşken; zaman geldi Gaziantep değerlendirmesine! Bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden başlayalım.

Şehrin patronu benim diyenlerin alaşağı olduğunu ya da kendilerine çekidüzen vermeleri gerektiğini anladığı bir seçim dönemini geride bıraktık. Fatma Şahin, beklenenin altında bir oy alsa da yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeyi başardı.

Seçimin hemen akabinde çevresindeki gereksiz kalabalığın kendisine zarar verdiğini anlayan Fatma Şahin, Tahmazoğlu’nun Şahinbey’den getirdiği oylarla seçimi kazandığı gerçeğini göz ardı etmemeli. En yakınındaki isimlerden başlayarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin as kadrosunu değiştiren ve bu değişimi sürdürmeye de devam eden Fatma Şahin bu süreci bir an önce tamamlayıp nihayete erdirmeli ki Büyükşehir Belediyesi’ndeki park bahçe personeli dahi her an görevden alınacağı yönündeki endişesinden kurtulsun.

 

Halil Uğur ismi önemli! İkinci adam olmak için de önemli bir isim olmak gereklidir. Büyükşehir Belediyesi’nde göreve geldiği günden bu yana dikkatleri üzerine çeken Halil Uğur açısından son derece kritik bir sürece girilmiş bulunmakta. Bu süreçte Halil Uğur, çalışması ve insanlara yaklaşımı ile ya siyasi arenanın yeni aktörlerinden biri olacak ya da Dallas’ı aratmayan Büyükşehir Belediyesi’nin içindeki dedikodu kazanının içinde kendini harcatacak. Halil Uğur ne yapacağını iyi bilen, zeki ve analitik düşünceye sahip bir insandır. Süreç içinde neler yapacağını hep birlikte göreceğiz.

 

Feray Yılmaz ve Zehra Ünal isimlerinin önemli görevlere gelmesi ise Fatma Şahin’in elini güçlendirecek kadın aktörler olarak dikkat çekerken, Feray Yılmaz’ın Büyükşehir’de güzel işler yapacağı kanısındayım.

Büyükşehir Belediyesi, bazı daire başkanlarına konsomatrislik yapmadıkları kalan bazı kadın çalışanlarından kurtulmalı ya da bu isimlerin denetimini iyi sağlamalı. Belediye başkanının çalışanlara hediye olarak dağıttığı kol saatleri için belediyenin içinde yavrusunu yitirmiş porsuk gibi birbirine bağıran görgüsüz çalışanların diskalifiye edilmediği bir Büyükşehir Belediyesi halka hizmet sunamaz. Şahin ve yöneticilerin bu ve benzeri konulara el atması ve belediyenin denetim mekanizmasını iyi çalıştırması gerekiyor.

 

Büyükşehir Belediyesi’nde Fatma Şahin’e yazılan 7 sayfalık bir mektup sonrasında GAİLEM sisteminin kapatıldığını ve bu mektubun içeriğini satır satır bilen bir gazeteci olarak hangi daire başkanının hangi sekreterle aşnafişne peşinde olduğunu, hangi kadın çalışanların mesaiden sonra Büyükşehir’in sözüm ona makam sahipleri ile hangi bağ evlerinde buluştuğunu da biliyorum. Bunları ben biliyorken, belediye içindeki denetim mekanizmasının bunlardan habersiz olması pek mümkün değildir. Peki habersiz olunmadığı halde, neden müdahale edilmez ve bu uçkunduruk işlerin belediyeye zarar vermesine neden ses çıkarılmaz? İşte bu soruların üstüne gitmesi gereken Fatma Şahin ve Halil Uğur olacak. Görevlendirilen daire başkanları, bunlara bağlı müdürlükler, birim amirleri ve şefleri de liyakatli insanlardan seçilecek ki belediye içindeki denetim, disiplin ve iş ahlakı tam anlamı ile sisteme konulmuş olsun.

 

Öyle bir belediye hayal ediyorum ki; araç tahsisinde uyuşturucu işi olmayan, daire başkanlarının  ya da müdürlerin ast üst ilişkisini kullanarak çalışanlarına yürümediği, belediyenin araçları ile şahsi işlerini yürütmeyen, sırf danışmanın yakını diye işe alınan personelin kullandığı maddenin etkisi ile daire kapısı önünde yığılıp kalmadığı, ayın yarısını çalışıp diğer yarısını da çalışıyormuş gibi görünüp bedavadan maaş alan personellerin olmadığı, daire başkanlarının basın mensuplarını görünce şu gereksize üç kuruş para verin de gönderin demediği, basın mensuplarına günde 20 tane mail gönderip haber yapılmasını isteyip üstelik telefonla arayıp bu haber çok önemli aman haberi kullanın diye yalvaran-buna karşın o gazetecinin ilan ve abonelik ödemelerinde başkanlık makamı yetkili-bir bir şey yapamıyoruz diyen basın daire başkanı ve basın müdürlerinin olmadığı, bazı gazetecilerin zengin edilip bazı gazetecilerin kapıdan kovulmaktan beter edilmediği, açık alan reklam ihalesinin iptal edilmesini gerektiren 50 tane neden olduğu halde ihalenin peşkeşine devam edilmeyen, belediyenin olumsuz eleştiriye maruz kaldığı bir haberi kaleme alan gazetecinin çeşitli baskılara maruz bırakılmadığı bir belediye…

 

Büyükşehir’de değişim adı altında kaleme alınan haberlere istinaden, sormak istiyorum; “Büyükşehir değişecek mi?”

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık