2024-07-27
  • 2024-07-27
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Yazar: ATOM KARINCA ALİ ÖZTUNÇ

iLERİ GAZETE

 

Sene 2018, Nisan 27. Evimin önünce silahlı saldırıya uğradım. Göğsümden ve bacağımdan hayati tehlike arz edecek şekilde vuruldum. Gerekli tedavilerim tamamlandı ve sağlığıma kavuştum.

Akabinde silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren 4 kişi tutuklandı ve Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak her bir sanık 21 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fakat bir eksik vardı; bu 4 sanık beni tanımıyor, ben de bu 4 sanığı tanımıyordum. Benim tanımadığım ve beni tanımayan 4 şahıs hiçbir sebep yokken beni neden öldürmek istesin? Öyle değil mi?

O halde bu 4 şahsı azmettiren biri ya da birileri daha olmalıydı. Nitekim öyle oldu, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı yeni bir soruşturma neticesinde beni öldürmeye azmettiren kişinin Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Ay Medya Grup’un sahibi İbrahim Ay olduğu ortaya çıktı. İbrahim Ay, 28 Haziran 2022 tarihinde tutuklanarak cezaevine konuldu.

Peki kimdi bu İbrahim Ay? Kısaca şöyle anlatayım; 2 gazetesi, 2 radyosu, 1 televizyonu, dergisi, ajansı bulunan; babası daha önce uyuşturucu ticareti yapmaktan 10 yıl hapis yatmış, kendisi 7 katlı ormana nazır bir plazada, sözüm ona, gazetecilik faaliyetlerini yürüten miltimilyoner ve karanlık bir şahıs.

Vakit gelmiş, beni asıl vurduran şahıs hakim karşısına nihayet çıkmıştı; İbrahim Ay ve beraberindeki 5 sanık, beni vurdurma ve vurma eyleminden yargılanıyordu. Dava Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülürken anlatısı ancak kitaba sığacak bir hukuk mücadelesini yanımda duran avukat dostlarım ile birlikte veriyorduk.

 

Biz böylesi hukuk mücadelesi verip kanımızı akıtanların hak ettikleri cezayı almasını sağlamaya çalışırken devreye CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç girdi. Hemşerileri, atom karınca diyor ona, müsaadeleri olursa ben de öyle bahsetmek isterim kendisinden.

Ali Öztunç’un bu dosyanın mağduru olan bana ve hukuk mücadeleme destek vermesini bekliyorsunuz değil mi? Eğer böyleyse, çok beklersiniz.

Durum aynen şöyle oluyordu; İbrahim Ay’ın tutuklanmasının ardından Ali Öztunç, beraberinde Tuncay Özkan ile Gaziantep’e geldi. Gaziantep’te hiçbir programı, işi gücü olmayan Ali Öztunç, İbrahim Ay’ın ormana nazır plazasına geliyor, kapıda İbrahim Ay’ın eşi tarafından karşılanıyor, özel misafirlerin ağırlandığı 5’inci kata çıkarılıyordu. Kahveler içilirken sadede gelindi nihayet; “50 milyon” dedi Ali Öztunç; “Bu parayı verirseniz İbrahim Ay’ın dosyasını çözer ve kendisinin tahliye olmasını sağlarım.”

Evet evet, yanlış okumuyorsunuz, bu diyalog aynen böyle gerçekleşti. İbrahim Ay’ın eşi, düşünelim yeniden görüşelim mahiyetinde şeyler söyledi ve misafirlerini yaklaşık 2 saatlik görüşmenin ardından uğurladı.

 

Gelelim atom karıncanın ne kadar çalışkan olduğuna… Dava sürecim devam ederken bu ve benzeri şekilde hukuka müdahale etmeye çalışan kişilere yönelik yazılar yazmadım ve bu konuları dillendirmedim. Fakat, 2023 yılının Ekim ayında Ali Öztunç’u Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makam odasında ziyaret ettim. Beni tanıyor, ancak İbrahim Ay’ın yargılandığı dosyadaki vurulan gazetecinin ben olduğunu bilmiyordu. Kısa bir sohbetin ardından ziyaretteki esas amacıma odaklandım ve Ali Öztunç’a beklemediği bir anda bir zarf attım.

Şöyle sordum: “Gaziantep’te gazeteciler cemiyeti başkanı İbrahim Ay yargılanıyor, siz de ilgilendiniz bu dosya ile bildiğim kadarıyla, ne yaptınız o konuyu?”

Hemen atıldı: “Evet evet ben Tuncay Özkan ile birlikte taa Gaziantep’e gittim o adam için ya, o adamın karısı ile görüştüm. İşyerleri ormanın karşısında hatta, biliyorum o dosyayı, gittik konuştuk, ilgilendik ama bakalım…”

Biz bunları konuşurken Cemal Enginyurt da geldi Ali Öztunç’un odasına, Cemal Enginyurt ile de aynı konuya devam ettik ve Cemal Enginyurt da bu dosyayı, bu olayı bildiğini dile getirince “İbrahim Ay’ın vurdurduğu gazeteci benim” dedim.

Ali Öztunç’un renkten renge girmesi sahnesini görmekle birlikte ben, alacağım cevabı almıştım.

Kadere bakın ki; Ali Öztunç’un memleketi Kahramanmaraş’ın Nurhak İlçesi’ne belediye başkan adayı olan bir dostumun danışmanlığını yürütmek nasip olduğunda Ali Öztunç Nurhak’ta kendisi ile aynı karakteristik yapıya sahip bir muhtara aynen şunu söylüyor: “Bu gazeteci Antepli çocuk, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ajanı, AKP ve MHP yanlısı bir adam.” Bu sözleri o muhtar aynen iletti bana.

 

Kahramanmaraş’ın sözüm ona atom karıncası Ali Öztunç!

Yukarıda yazdığım her bir kelimenin, her bir cümlenin gerçek olduğuna namusum-şerefim ve haysiyetim üzerine yemin ederim. Eğer sen de namusun ve şerefin üzerine yemin edip beni yalanlayabilirsen bu yazdıklarımı ispatları ile sunacağım kamuoyuna. Hodri meydan!

 

Eğer bu yazdıklarım yalan değilse de çık şu sorularıma cevap ver;

Daha önce bir cinayet dosyasını herhangi bir para karşılığında çözüme kavuşturdun mu?

 

Milletvekilliği sürecinde herhangi bir adli konuya müdahilliğin oldu mu?

 

Ali Öztunç, sen milletvekilliğini, katilleri para karşılığı cezaevinden çıkarmak için mi yapıyorsun?

 

Bağımsız Türk yargısına genel olarak müdahalede bulunmak, yargıyı yönlendirmeye çalışmak gibi gayelere girer misin, yoksa sadece İbrahim Ay’ın parasını yemek için mi bu konuya el attın?

 

İbrahim Ay’ın cezaevinden güya tahliye edilmesi için İbrahim Ay’ın eşinden talep ettiğin 50 milyon rakamı doğru mu?

 

Kahramanmaraş’ın pek çalışkan atom karıncası, vekil Ali! Sen nasıl bir atom karıncasın Ali, elin kolun ne kadar da uzun ki Kahramanmaraş Milletvekili iken Gaziantep’teki adli bir olaya el atabiliyorsun Ali?

Alın size atom karınca Ali Öztunç!

 

Ayrıca bu atom karıncanın RTÜK üyeliğinden başlayarak milletvekilliği sürecinde de devam eden mülkleri nasıl edindiğin ve atom karıncanın iltisaklı belediye faaliyetlerine dair de bir yazıyı önümüzdeki günlerde kaleme alacağım.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık