2024-04-28
  • 2024-04-28
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Dünya

PARAVAN’IN ARKASINDAN BAKIN KİM ÇIKTI

PARAVAN’IN ARKASINDAN BAKIN KİM ÇIKTI

CHP’nin Gaziantep milletvekili aday listesinin ikinci sırasındaki ismi Melih Meriç’in demir çelik sektöründe paravan şirket kurarak kamuyu 25 milyar lira zarara uğratan 46 kişiden biri olarak yargılandığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 28 Haziran 2022’de gerçekleştirilen “Demir Yumruk” operasyonu ile gözaltına alındığı bilgisi alınan Melih Meriç’in Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı öğrenildi. Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapmadığı halde CHP’nin Gaziantep’te ikinci sıra adaylığını kapan Meriç hakkında şimdi akıllarda bir tek soru var: “Birileri Meriç’e dokunulmazlık zırhı mı giydirmek istiyor?”

iLERİ GAZETE

PARAVAN’IN ARKASINDAN BAKIN KİM ÇIKTI

CHP Gaziantep 2. sıra Milletvekili Adayı Melih Meriç’in kamuyu zarara uğratmaktan dolayı yargılandığı ortaya çıktı. Meriç’in, Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasının devam ettiği öğrenilirken, Meriç’in de aralarında bulunduğu kamuyu zarara uğratan suç örgütü mensubu 46 ismin 2 yıldan 35 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılandığı bilgisi alındı.

 

DEMİR YUMRUK’TA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü bir soruşturma kapsamında aralarında birçok ilde operasyon düzenlemiş ve “Demir Yumruk” operasyonu kapsamında demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden kamuyu 25 milyar lira zarar uğrattığı tespit edilen 46 isme yönelik gözaltı kararı vermişti. Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden kamuyu zarar uğratan ve bu sebeple gözaltına alınan 46 isimden birinin de Melih Meriç olduğu ortaya çıktı.

 

35 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattığı tespit edilen 46 ismin Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı öğrenilirken 46 ismin kamuyu zarar uğratmak adına örgütsel bir faaliyet içinde hareket ettikleri öne çıktı. Aralarında Melih Meriç’in de bulunduğu 46 kişinin 2 yıldan 35 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle yargılandığı bilgisi alındı.

 

SAHTE FATURA, ELDEN ÖDEME…

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “Demir Yumruk” Davası’nın iddianamesinde “Paravan şirketler üzerinden piyasaya yüklü miktarda demir satan şüphelilerin, bu işlem karşılığında fatura kesmedikleri ve ödemeleri aldıkları gibi sahte faturalarla devleti zarara uğrattıkları, bu yöntemle sırf kamuyu 1 milyar 436 milyon 81 bin lira zarara uğrattıkları” bilgisine yer veriliyor.

 

SUÇ ÖRGÜTÜNE YA ÜYE YA DA YARDIM ETMİŞ

Demir Çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden kamuyu zarara uğratan suç örgütüne üye olan 46 üyeden biri olarak yargılandığı öğrenilen Melih Meriç’in Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı ve duruşmalara tutuksuz sanık olarak katıldığı bilgisi alındı.

 

DOKUNULMAZLIK ZIRHINA MI BÜRÜNECEK?

Melih Meriç’in ayrıca bir FETÖ dosyasında da adının geçtiği öğrenilirken hem FETÖ’den hem de kamuyu zarara uğratan bir isim olarak yargılanan Melih Meriç’in CHP milletvekilliği aday adaylığı başvurusu dahi yapmamasına rağmen Gaziantep’te CHP’nin vekil listesine ikinci sıradan girmesi, “Birileri, Melih Meriç’e milletvekili dokunulmazlık zırhı giydirerek yargılandığı davalardan sıyrılmasını mı sağlamaya çalışıyor?” sorunu akıllara getirdi.

 

ERİK DALI İLE ADAYLIK KUTLAMASINDA VARDI BİR İŞ

Melih Meriç geçtiğimiz günlerde katıldığı bir iftar programında deprem bölgesi Gaziantep’te adaylık kutlamasını Erik Dalı oynayarak kutlaması ile gündeme gelmişti.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık