2024-10-23
  • 2024-10-23
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Gündem

ÖNDER ALKURT DOSYASI DERİNLEŞTİ

ÖNDER ALKURT DOSYASI DERİNLEŞTİ

DOSYAYA BAŞKA İLLERDEN AVUKATLAR DA ŞÜPHELİ OLARAK GİRDİ

iLERİ GAZETE

 

 

ALKURT VE ŞARKLI KARDEŞLER KAHRAMANMARAŞ’TA YARGILANACAK

 

SORUŞTURMA TAMAMLANDI, İDİANAME HAZIR, KOVUŞTURMA İZNİ GELDİ!

 

Resmi Belgede Sahtecilik suçlamasıyla tutuklu bulunan Gaziantep Barosu avukatlarından Önder Alkurt ve aynı dosyadan adli kontrol şartı ile serbest bırakılan avukat kardeşler Bektaş Şarklı ve Ulaş Şarklı dosyasında soruşturma tamamlandı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma neticesinde Adalet Bakanlığı’ndan kovuşturma izni istendi. Dosyanın iddianamesinin hazırlandığı ve yargılamanın Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceği öğrenilirken, dosyanın hayli derinleştiği de gelen bilgiler arasında.

 

Gaziantep’teki yargıçların bazılarının imzalarını taklit ederek FETÖ dosyalarına sahte evrak yerleştirdiği ve böylelikle resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği iddiası ile tutuklu bulunan Gaziantep Barosu avukatlarından Önder Alkurt ile aynı dosyadan adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Avukat Bektaş Şaklı ve kardeşi Avukat Ulaş Şarklı’nın dosyasında soruşturmanın hayli derinleşmesine rağmen tamamlandığı ve iddianamenin hazırlandığı öğrenildi. Soruşturması tamamlanan Önder Alkurt dosyası ile ilgili Adalet Bakanlığı’ndan kovuşturma izni istendiği ve bu iznin geldiği bilgisi alınırken, Alkurt ve Şarklı kardeşlerle birlikte Adana Barosu ve Mardin Barosuna bağlı avukatların da dosyada şüpheli sıfatı ile yargılanacağı öğrenildi. Alkurt ve diğer şüphelilerin, kamu görevi yürüten kişilerin yargılamasının görev yaptığı ilin dışında bir ildeki ağır ceza mahkemesinde yargılanması kuralı gereği Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağı aktarıldı.

 

ALKURT TUTUKLU, ŞARKLI’LAR ADLİ KONTROLE TABİ!

Gaziantep’te FETÖ dosyalarına en çok vekalet sunan avukat olarak bilinen Önder Alkurt, bazı FETÖ dosyalarına eski tarihli ve hakimlerinin imzalarının taklit edilerek oluşturulmuş bazı evrakları yerleştirdiği iddiası ile yaklaşık 1 ay önce tutuklanmış ve cezaevine konulmuştu. Alkurt’un rüşvet karşılığı bu işi yaptırdığı Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Muhammet adındaki katip de Alkurt’tan yaklaşık 10 gün önce tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. Katibin ve Alkurt’un tutuklanmasından sonra, Alkurt’un resmi belgede sahtecilik yaptığı FETÖ dosyasının vekaletli avukatları Bektaş Şarklı ve Ulaş Şarklı da Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeye çağrılmış ve sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

 

YARGILAMA KAHRAMANMARAŞ’TA YAPILACAK

Bir katip ile birlikte Önder Alkurt’un tutuklu, Bektaş Şarklı ve Ulaş Şarklı’nın ise adli kontrol şartı ile serbest kaldığı dosyada Adana Barosu ve Mardin Barosuna kayıtlı birer avukatın daha şüpheli sıfatı ile bulunduğu bilgisi alınırken bu dosyanın soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılığı tarafından onlarca kişinin ifadesinin alındığı ve dosyanın hayli derinleştiği de gelen bilgiler arasında. Soruşturma aşaması tamamlanan dosyanın iddianamesi hazırlandığı ve bu hafta Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi’ne bu iddianamenin verilmesi bekleniyor.

 

ALKURT VE ŞARKLI KARDEŞLERİN YAKINLIĞI HERKES TARAFINDAN BİLİNİYOR

Önder Alkurt’un sahte evrak yerleştirdiği FETÖ dosyalarının vekaletli avukatı olan Bektaş Şarklı ve Ulaş Şarklı’nın ise birbirleri ile yakınlıkları hayli dikkat çekiyor. Daha önce aynı ofisi ortaklı olarak kullandıkları bilinen Şarklı kardeşler Önder Alkurt’un sosyal yaşamlarında da sürekli bir arada oldukları kamuoyu tarafından biliniyor. Alkurt ve geçmiş dönemlerde birden fazla defa Gaziantep Barosu Başkanlığı da yapan Bektaş Şarklı ve kardeşi Ulaş Şarklı’nın aynı dosyadan yargılanacak olmaları ise kamuoyu tarafından bir tesadüf olarak görülmüyor. Mahmut ÖZKILIÇ

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık