2024-04-26
  • 2024-04-26
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Yerel

NTO BAŞKANLARI’NDAN GAZİLİK UNVANI KUTLAMASI

NTO BAŞKANLARI’NDAN GAZİLİK UNVANI KUTLAMASI

Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Gaziantep’e Gazilik unvanının verilişinin 101. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

iLERİ GAZETE

NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt yayımladıkları mesajda," Dünyada ilk defa Gazilik unvanına sahip olan kentimiz, bu unvanı kurtuluş mücadelesinde verdiği 6 bin 317 şehit ile hak etmiştir.” dediler.

NTO Meclis Başkan Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, Gaziantep'in ismindeki 'Gazi' unvanını sonuna kadar hak ettiğini belirttiği mesajında şu ifadeleri kullandı: "Gazilik unvanı Anteplilerin yiğitlik, cesaret ve kahramanlığının tarihi belgesidir. Gaziantep, Kurtuluş Savaşı yıllarında hiçbir destek almadan, 6 bin 317 şehit vererek yurdunu korumuş, tüm Anadolu’ya örnek olmuş ve kurtuluş ateşini yakmıştır. Dünyada ilk defa Gazilik unvanına sahip olan kentimiz, bu unvanı kurtuluş mücadelesinde verdiği bu onurlu duruşu ile hak etmiştir. Bizlere düşen görev ise, Gaziantep'in kahramanlığını her zaman hatırlarda tutarak şanlı tarihimizi gençlerimize aktarmamızdır. Antep 11 ay düşmana karşı direnmiş ve amansız mücadelesi ile düşmana geçit vermemiştir. Bu sebeple Gaziantep'e Gazilik unvanı 8 Şubat 1921 yılında bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Gazilik Madalyası ile birlikte verilmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugün de Gaziantep, yaptığı atılımlar, sürekli büyüyen ve gelişen ekonomisi ile ülkemize katkı sağlamaya devam etmektedir. Türkiye'nin önüne koyduğu hedefleri için çalışmalarını sürdüren Gaziantep kurtuluş savaşındaki gibi mücadelesine devam etmektedir. Bugün ekonomi, ticari ve kültürel alanda yaptığı atılımlar ile Gaziantep, birlik ve beraberlik içerisinde örnek bir şehir olmuş ve olmaya da devam edecektir. Bu duygu ve düşünceler ile Gaziantep'e 'Gazi'lik unvanı verilişinin 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Antep'i Gaziantep yapan tüm geçmişlerimizi, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz." şeklinde konuştular.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık