Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Dairesi Başkanlığı Haşere ile Mücadele ve İlaçlama Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, il genelinde Mayıs-Eylül aylarında yürütülen uçkunla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kentteki ilaçlama çalışmasına, 124 personel, 49 ilaçlama aracı, 39 pülverizatörü ULV, 10 mist blower, 100 sırt pompasıyla devam edilecek.
TOLAY: HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI ÖNEMLİ GÖRÜYORUZ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Dairesi Başkanı Dr. Serdar Tolay, ilaçlama ve haşerelerle mücadelenin halk sağlığı açısından önemine değinerek, belediyenin tüm ilçeler ve bağlı mahallelerde ilaçlama yaptığını söyledi.
Şu anda 124 personel, 49 araç, 39 pülverizatörü ULV, 10 Mist Blower sistemiyle ilaçlamaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Tolay, “ 149 bin 25 bin odak noktasını ve 117 bin 477 bin aktif üreme noktasını rutin olarak ilaçlıyoruz. Bunların yanı sıra vatandaşların ihbarları değerlendiriyoruz. Ekim ayının başından mart ayının sonuna kadar kışlakla mücadele ediyoruz, larvayla mücadeleye ise yıl boyunca devam ediyoruz. Havaların ısınmasıyla sivrisineklerin çoğalmasını engellemek adına büyükşehir olarak mayısın başından eylülün sonuna kadar da sivrisinekle mücadele edeceğiz" dedi.
BAYRAM VE TATİL DEMEDEN MÜCADELEYE DEVAM EDİLİYOR
Tolay, sivrisinek ve haşereyle mücadelede vatandaşların da üzerine düşen sorumluluklar olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Vatandaşların, çöplerini ve kestikleri hayvanın sakatatlarını gelişi güzel dışarı atmamaları lazım. Bunların sıcakla beraber 4-5 gün gibi çok kısa bir sürede, on binlerce karasinek oluşturduğunu görüyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Su birikintisinde ve saksı altında 10 gün içerisinde milyonlarca larvanın oluştuğunu görüyoruz, zamanında müdahale edilmezse çok hızlı bir şekilde larvalar sineklere dönüşüyor. Kış dönemlerinde havuzların kullanılmadığı zaman milyonlarca larvanın oluştuğunu milyonlarca sineğin ortaya çıktığını biliyoruz. Bir diğer sıkıntı ise, kümesler ve ahırlardan çıkan gübrelerdir. Bu gübrelerin gelişi güzel atılması halinde milyonlarca sinek oluşmasına zemin hazırlanır, bu konuya da dikkat edilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız uyarıları dikkate alırsa, işimiz daha da kolay olacak. Büyükşehir, 7 gün 24 saat bayram ve tatil dinlemeden mücadeleye devam edecek. Bütün ekip ve malzemelerimizle vatandaşlarımıza hizmete hazırız."
“YÜZDE 100 BAŞARI İÇİN VATANDAŞLARLA BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”
İlaçlama konusunda ihbarın önemini vurgulayan Dr. Serdar Tolay, "Vatandaşlarımız, talep ve istekleri için 0 342 329 00 05 veya 153'ü arayabilir, muhtarlarına bildirebilir talep ve isteklerini dile getirebilirler. Ekiplerimiz, mutlaka ihbar edilen noktaya müdahale ederler. Sadece bizim mücadelemiz yetmez, yüzde 100 başarıya ulaşmak için vatandaşlarla birlikte mücadele ederek çevre sağlığını koruyabiliriz” diye konuştu.