2024-05-05
  • 2024-05-05
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Siyaset

CHP İL’DE KONGRE HEYECANI... REİSOĞLU AĞIR BASIYOR

CHP İL’DE KONGRE HEYECANI... REİSOĞLU AĞIR BASIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl başkanlığı Kongresi, 24 Eylül’de gerçekleştirilecek. Kongre öncesi il başkanlığı için Karaca Bozgeyik, Ulaş Şarklı ve Reis Reisoğlu adaylığını açıkladı. Adaylar arasında CHP’nin en dikkat ismi Reis Reisoğlu olurken, Reisoğlu’nun diğer adaylara karşı açık ara il başkanlığını kazanması bekleniyor.

iLERİ GAZETE

 

CHP Gaziantep İl Başkanlığı Kongresi’nde 600 il delegesi ve geçmiş dönem seçimle gelmiş 9 kişilik il disiplin kurulu üyeleri oy kullanacak. CHP İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ulaş Şarklı adaylar arasındaki en zayıf isim olarak görülürken, Karaca Bozgeyik’in kayyım olarak CHP İl Başkanlığı’na gelmesi CHP örgütünde tepkilere yol açıyor. Mevcut adaylar arasında ise kongreyi kazanması beklenen isim olarak Reis Reisoğlu dikkat çekiyor.

REİSOĞLU’NDAN KADRO VURGUSU

14 Mayıs Genel Seçimleri’nde CHP Gaziantep’ten 4. Sıra milletvekili adayı olan ve az bir oy ile milletvekilliğini kaybeden Reis Reisoğlu, CHP Gaziantep örgütünün sevilen ve ağır isimi olarak biliniyor. CHP’nin Gaziantep’te hemen her platformda temsilcisi olarak yıllardan beri partiye ve partililere hizmet eden Reisoğlu’nun halktan ve tabandan yana siyasi bir duruşunun olması da il başkanlığı için en az bir adım önde olmasını sağlıyor. Halk arasında, işçi ve emekçinin her platformda destekçisi ve sesi olan Reisoğlu, şehirde Gariban babası bir iş adamı olarak da tanınıyor. Reisoğlu, il başkanlığı kongresi öncesinde, yaptığı her konuşmada, “Partiyi yönetebilecek bir kadro ile örgütümüzün emrinde olacağız. Yönetim kadrolarımızı, yerel seçimleri kazabilecek nitelikte oluşturacağız. Delege ağırlıklı değil, örgüt ağırlıklı bir kadro kuracağız” söyleminde bulunuyor. Bu söylem ise, partilileri oldukça heyecanlandırıyor.

BOZGEYİK MÜMKÜN GÖZÜKMÜYOR

Karaca Bozgeyik ise partide oldukça sevilen ve sayılan bir isim olmakla birlikte, kayyım heyetinin kendi içinde seçtiği bir il başkanı olması dolayısıyla tepki çekiyor ve CHP İl Başkanlığı Kongresi’nde partililer tarafından gerekli desteği göremeyeceği öne sürülüyor.

ŞARKLI PASİF KALIYOR

CHP İl Başkan adaylarından Ulaş Şarklı ise adaylar arasındaki en zayıf isim olarak değerlendiriliyor. CHP Şahinbey İlçe teşkilatının Reis Reisoğlu’nu, CHP Şehitkamil İlçe Başkanlığı teşkilatının ise Karaca Bozgeyik’i destekleyeceği bilgileri kulislerde dolaşırken, bu ili merkez ilçeden destek alamayacak olan Ulaş Şarklı’nın kongrede başkan seçilmesine imkansız olarak bakılıyor. Hurşit Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen CHP Şehitkamil İlçe Başkanlığı Kongresi’nde 1 oy ile ilçe başkanı seçilmesi de Yıldırım’ın delege yapısını ve kadrosunu kontrol edemeyeceği biliniyor.

REİSOĞLU GELİYOR

CHP İl Kongresi öncesi tüm bu şartlar ve durumlar göz önüne alındığında, CHP’nin yeni il başkanının Reis Reisoğlu olmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık