2024-09-08
  • 2024-09-08
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Gündem

15 KİŞİ İLE DELEGE SEÇMİŞLER

15 KİŞİ İLE DELEGE SEÇMİŞLER

Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Gaziantep Üniversitesi Şubesi’nde 15 kişi ile delege seçimi yapıldı. Olağan kongre öncesinde üyelere haber vermeden yapılan delege seçimine üyeler büyük tepki gösterirken, seçimi üyelere haber vermeden gerçekleştiren şube yetkililerine “Kendiler çalıp kendiler oynuyor” yorumu yapıldı. Eğitim Bir-Sen Gaziantep Üniversitesi Şubesi’nden üyelerin toplu istifa hazırlığında oldukları ve yeni bir oluşum içine girecekleri öğrenilirken, yoğun eleştiri alan ve 15 kişinin katıldığı delege seçim sandığındaki ise sadece 2 oy zarfının görünüyor olması dikkatlerden kaçmadı.

iLERİ GAZETE

Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Gaziantep Üniversitesi Şubesi’nde yapılan delege seçimi, üyelere haber verilmeden gerçekleştirildi. Sınırlı sayıda sendika yöneticisi ve üyenin katıldığı delege seçiminin şenlik havasında geçtiğini dile getiren bir paylaşım yapan Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök’e ise üyelerden tepki yağdı. Yıllardan beri sendikaya emek verdiklerini dile getiren üyeler, kendilerine haber dahi verilmeden yapılan delege seçimine adeta isyan ettiler.

EĞİTİM BİR-SEN’DE 15 KİŞİ İLE SEÇİM ŞENLİĞİ
Eğitim Bir-Sen Gaziantep Üniversitesi Şubesi’nde yapılan delege seçiminin şenlik havasında geçtiğini söyleyen ve yapışan seçime dair fotoğraf paylaşan Ahmet Gök’ün paylaştığı seçim fotoğrafında da sadece 15 kişinin bulunuyor olması dikkat çekti. Gök, üyelere haber verilmeden 15 kişi ile gerçekleştirilen delege seçiminin şenlik havasında geçtiğini yazarken birçok üye ise bu paylaşımın altına yorumlar yaparak adeta isyan ettiler. Gök’ün paylaşımındaki fotoğrafta da delege seçiminin yapıldığı oy sandığında sadece 2 oy zarfının olduğu görülüyor. Delege seçiminin şenlik havasında gerçekleştiğini dile getiren Gök’e yönelik, “Seçim şenlik havasında geçti mi bilmiyoruz, ama evlere şenlik bir seçim yapıldığı” kesin yorumları yapıldı.

TOPLU İSTİFALAR YAŞANABİLİR
Eğitim Bir-Sen gibi köklü bir sendikanın Gaziantep Üniversitesi Şubesi’nde üyelere haber verilmeden yapılan delege seçimi sırasında, sendikanın belli bir zümrenin eline geçtiği ve üyelere hizmet etmekten ziyade farklı amaçlara hizmet etmeye başladığı yönünde eleştiriler yoğunluk kazandı. Gaziantep’te Eğitim Bir-Sen Şubesi’nde birçok üyenin toplu istifaya hazırlandığı bilgisi alınırken önümüzdeki günlerde Eğitim Bir-Sen Gaziantep şubelerinde beler yaşanacağı merak ediliyor.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık