2024-11-21
  • 2024-11-21
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Yerel

ŞAHİNBEY’DE KADIN BULUŞMASI

ŞAHİNBEY’DE KADIN BULUŞMASI

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, Şahinbey ilçesinde gerçekleştirilen “Kadın Buluşması” programında Gaziantepli kadınlarla bir araya geldi.

iLERİ GAZETE

AK Parti Şahinbey İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Yılmaz ve kadın teşkilatı mensuplarıyla düzenlenen programın açılışında bir konuşma yapan Dr. Bakbak, AK Parti’nin Gaziantep’te 19 yıldır elde ettiği kesintisiz başarıda kadınların çok büyük rolü olduğunu belirtti. 

“AK davamızın başarısı için azimle, fedakarlıkla çalışan, çaba gösteren kadın kardeşlerimiz, hem Gazi şehrimize hem de ülkemize değer katmaktadırlar.” diyen Dr. Bakbak, “Partimizin kadın mensupları, gencinden tecrübelisine, 2002 ruhu ve heyecanıyla sahada çalışmayı sürdürüyorlar. 19 yılda edindiğimiz birikim ve şuur, kadın kolları teşkilatımızı üretken bir siyaset akademisine çevirdi. Seçim döneminde vatandaşlarımızın gönüllerine dokunmak için kapı kapı dolaşmakla kalmıyoruz, Gazi şehrimize ve ülkemize artı değer olarak ne katabiliriz, gece gündüz bu sorunun peşinde koşuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Kendi kişisel siyasi hikâyemdeki başarımın sırrını bir cümleyle özetleyin derseniz, kadınları demokrasiyle, siyasetle buluşturmayı başarmış olmamdır derim.’ ifadesi, Gaziantep’teki kadın kardeşlerimizin gücüne güç, ruhuna ruh katmaktadır.” diye konuştu.

19 yıllık AK Parti iktidarları döneminde kadın haklarıyla ilgili çok büyük adımlar atıldığını belirten Dr. Bakbak, “Bölgemizde ve dünyada kadınlarımızın hak ve hürriyetlerini garanti altına almak, onları muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde bir konuma kavuşturmak için 19 yıldır çalışıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisimizde geçtiğimiz yıllarda “Başta Kız Çocukları Olmak Üzere Gençlerin Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Alanlarına Yönlendirilmesi Alt Komisyonu Başkanlığı yaptım. Bu komisyon çalışmaları süresince başta kız çocuklarımız olmak üzere gençlerimizin kısaca, ‘STEM’ olarak bilinen, “Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik” (BTMM) alanlarına yönlendirilmeleri adına çalışmalar yürüttüm, raporlar hazırladım. Yaptığımız çalışmaların ardından şuna emin oldum ki, başta kız çocuklarımız ve kadınlarımız olmak üzere, Türkiye’yi dünya devleri arasına sokacak potansiyelimiz fazlasıyla var. Bunun yanında, kadınlarımızın hak ve huzurunu temin etmek için büyük adımlar attık. Aile mahkemelerini kurduk; aile içi problemlerin, evli hakimler tarafından ihtisas mahkemelerinde görülmesini sağladık. Türk Ceza Kanunu’nda toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı şiddet konusunda düzenlemeler yaptık. Anayasa’da kadınlara yönelik “Pozitif Ayrımcılık” ilkesini getirdik. Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesine dair 6284 Sayılı Kanunu çıkardık. Bu kanun, Türkiye’yi kadın güvenliği ve eşitliği çalışmaları alanında dünya çapında zirveye taşıdı. 2019 yılında ilan ettiğimiz 11’inci Kalkınma Planımızda kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı engellemek, kadınların toplumsal hayatın her alanında hak, fırsat ve imkanlardan eşit olarak yararlanmalarını sağlamak başlıklarını TEMEL AMAÇ olarak belirledik. Kadına yönelik şiddeti sıfıra indirmeyi en büyük hedef olarak önümüze koyduk, peşini bırakmadan ısrarla üzerine gidiyoruz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulanmasına yönelik hizmetleri vermek üzere şiddet önleme ve izleme merkezleri, yani ŞÖNİM’leri kurduk. ŞÖNİM’lerimizde bugüne dek 682 bini kadın, 54 bini erkek, 96 bini çocuk olmak üzere 850 bine yakın vatandaşımıza hizmet verildi.” dedi.

Gaziantep’te yaşayan kadınların üretime katılımlarını artırmak için yoğun çaba harcadıklarını söyleyen Dr. Bakbak, “Geçtiğimiz ay Sanayii ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’la birlikte açılışını yaptığımız “Kadın Girişimci Destek Merkezi” bu yolda önemli bir dönemeçtir. Üretim ve gastronomide kadınlarımızın başını çektiği faaliyetler, Gazi şehrimizi Türkiye sıralamasında üst noktalara taşımaktadır. Buğday, sarımsak, soğan, nohut, biber, patlıcan başta olmak üzere birçok ürün bu topraklarda yetişmektedir. 291’i tescil edilmiş 400’den fazla yemek çeşidimiz var. Coğrafi işaretlerimizi taşıyan ürünlerimizin tamamı, Kadın Kooperatiflerimizde kadınlarımız tarafından üretiliyor. Gaziantep Tarım Okulu’nda gastronomi çeşitliliğini oluşturan ata tohumundan sertifikalı tohuma, sumak, alıç, nar ekşisi, kırmızı biber, nane, sarımsak, kuruluk ürünleri, çalışanlarının çoğunluğunu kadın arkadaşlarımızın oluşturduğu tesislerimizde yetiştiriyoruz. Sadece Oğuzeli Ezogelin Tarımsal Kadın Kooperatifimiz, Almanya’ya 700 bin liralık ihracat yaptı. Ayrıca Nurdağı’nda üretilen Morinya turşusu, Islahiye’de üretilen kırmızı biber, ilçelerimizin önemli ihraç kalemlerinden ikisidir.” dedi.

Kadın hak ve özgürlükleri için çalışmanın, belirleyici bir siyaset unsuru haline geldiğini söyleyen Derya Bakbak, “Kadınlarımızın haklarını korumayı görev bildik. Bu çabamız bugün de sürüyor, yarın da sürecek. Çünkü biliyoruz ki milletimize ve insanlığa hizmet davası yürüteceksek, bunu layığıyla gerçekleştirmenin tek yolu var: Kadınlarımızın varlığını her türlü önyargıdan sıyırarak medeniyet inşamıza paydaş etmek. Bu noktadan hareketle kadınlarımızın dirayetini geçmişin raflarından indirip gelecek tasavvurumuzla birleştirmek ortak görevimizdir. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize yürürken kadınlarımızın rüzgarını arkamıza alarak kuvvetleneceğiz.” dedi.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık