Hilal, 23 yaşında ve Gaziantep'te yaşıyor. Hastalık süreci, yaklaşık 6-7 ay önce başka bir hastanede acil olarak gerçekleştirilen bir ameliyatla başlamış. Ameliyatın ertesi günü sorunsuz bir şekilde taburcu edilmiş ve 3 ay sonra kontrol için geri gelmesi istenmiş. Üç aylık süreçte adet düzensizliği ve karında şişlik şikâyetleri gelişmiş. Yapılan kontrolde karnında kistik bir kitle olduğu belirlenmiş. Üç ayda 32 cm boyutuna ulaşan kitle ciddi sağlık sorunlarına yol açmaya başlamış ve Hilal’in hayat kalitesi bozulmuş.
Hilal bu şikâyetlerle başka bir hastaneye başvurmuş. Orada Hilal’i muayene eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı yapılan görüntüleme sonucunda
Prof. Dr. Mehmet Mutlu Meydanlı’ya başvurmasının doğru olacağını söylemiş. Ocak ayının son günlerinde hastanemize başvurduğunda yaygın hastalık nedeniyle öncelikle kemoterapi uygulanmasına karar verildi. Üç siklus kemoterapi sürecinden sonra ameliyat gerçekleştirildi. Tedavi süreci sonunda Hilal, hayatındaki birçok aktiviteyi yapamadığı bir dönemden, günlük yaşamına geri dönebildiği bir noktaya geldi. Artık anne olabilme umuduyla hayatına devam ediyor.
Medical Point Gaziantep Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Mehmet Mutlu Meydanlı, bu tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, “ over kist torsiyonu nedeniyle dış merkezde laparoskopik kistektomi uygulanan ve postoperatif patoloji raporu “benign Brenner tümörü “ olarak rapor edilen 23 yaşındaki hastamız polikliniğimize başvurdu. Yapılan görüntülemede batında, uterus ve overleri içine alan dalak ve karaciğer altına dek yükselen dev kitle mevcuttu. Tümör belirteçleri paneli “ malign mixed germ hücreli tümör” ile uyumluydu. Parafin gömülü blokların yeniden gözden geçirilmesi sonucunda “immatur teratom “ tanısı aldı. Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökmen Aktaş tarafından uygulanan üç siklus neoadjuvan BEP tedavisini takiben serolojik tam yanıt, görüntülemede “pseudoprogresyon” saptandı. Tümör Konseyi’nde hastaya cerrahi uygulanmasına karar verildi ve opere edildi. Fertilite koruyucu cerrahi uygulandı, hastanın rahmi ve sağ yumurtalığı korundu. Dört saat süren operasyon sonunda makroskopik rezidü tümör bırakılmadı. Operasyon sırasında hastaya 6 ünite eritrosit süspansiyonu ve 3 ünite taze donmuş plazma verildi. Ameliyatı takip sonucu yedinci günde hasta taburcu edildi. Ameliyat sonrası altıncı günde yapılan MR görüntüleme ile hastada rezidü tümör kalmadığı teyit edildi" dedi.
Medical Point Hastanesi olarak, hastalarımızın sağlığına odaklanarak, her zaman sağlıkta en iyisini sunma misyonumuzu sürdürüyoruz.