2024-03-29
  • 2024-03-29
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Yerel

YILDIRIM: NACE KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ

YILDIRIM: NACE KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ

KOSGEB, deprem bölgesinde hasar gören işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla Acil Destek Kredisi Programı başlattı. Programa ilişkin bir değerlendirme yapan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım programın sektörel kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

iLERİ GAZETE

KOSGEB tarafından deprem bölgesindeki KOBİ'lerin yeniden işlerine dönebilmeleri hedefiyle başlatılan Acil Destek Kredisi Programı'nın olumlu bir adım olduğunu belirten Yıldırım, yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

“KOSGEB’in deprem bölgesindeki 11 ilde bulunan ve afetten etkilenen yaklaşık 30 bin KOBİ'yi kapsayan ilk 12 ay geri ödemesiz, 36 ay vadeli sıfır faizli kredi programını oldukça olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum. Ancak programdan sadece imalat yapan, imalata dayalı parçaları tedarik eden, imalata ilişkin onarım faaliyetleri yürüten KOBİ'ler ile mimarlık faaliyetinde bulunan işletmelerin yararlanabiliyor olması ekonomik aktivitenin canlanması için yetersiz kalacaktır. Özellikle hizmet sektörüne ait tüm NACE kodları ve perakende sektörü tüm alt dalları ile kapsam dâhiline alınmalı. Ayrıca destek kapsamına alınan mimarlık faaliyetleri de güncellenerek tüm alt sektörleri de kapsayacak bir hale getirilmeli.”

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık