2024-04-25
  • 2024-04-25
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Dünya

YENER TEKSTİL KABINA SIĞMADI

YENER TEKSTİL KABINA SIĞMADI

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde binlerce metrekare alan üzerinde faaliyetini yürüten Yener Tekstil, kendi alanına sığmadı ve ağır tonajlı tırların tartıldığı kantarı yolun ortasına kurdu. Organize Sanayi bölge Başkanlığı’nın ise buraya müsaade edip etmediği merak ediliyor.

iLERİ GAZETE

YOL ORTASINDAKİ KANTARIN İZNİ VAR MI?

Son yıllardaki yatırımların yanı sıra istihdam ve ihracatta rekor kıran Gaziantep OSB’de, fabrikaların usulsüz şekilde yapılaşması büyük tepki topluyor. Son olarak Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi 2. Bölge Muammer Güler Bulvarı üzerinde yerleşik faaliyet gösteren Yener Tekstil’in imar uygulamasına aykırı olarak fabrika önündeki kaldırıma kantar kurdu. Yurt içinden ve yurt dışından Gaziantep’e gelen iş adamları bu manzara karşında ‘’Böyle vizyona bu görüntüler yakışmıyor’’ yorumunda bulunuyorlar.  

 

HERKES KAFASINA GÖRE YOL VE KALDIRIM İŞGALİ YAPABİLİYOR MU?

Yol ve kaldırım alanını adeta işgal eden Yener Tekstil diğer fabrikalara da kötü örnek teşkil ediyor. Gaziantep OSB’de yaşanan benzer uygulamalarla kaldırımlar adeta istila edilirken, çevre kirliliği açısından da önü alınmayacak sorunlar oluşmaya devam ediyor. Tüm tepkilere rağmen kantarı kaldırmamakta ısrar eden Yener Tekstil yetkilileri ‘’ben yaptım oldu’’ anlayışı ile kantarı işletmeye devam ediyor.

 

OSB’NİN HABERİ VAR MI?

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi otoyol, çarşı, fırat su projelerinin yanı sıra istihdam ve ihracat rakamları ile çıtayı yükseltirken, fabrikaların bireysel olarak usulsüz yapılaşmaları karşısında OSB’nin isminin yıpranmasına neden olmaya devam ediyor. GAOSB yetkilerinin özellikle kaldırımlar ve fabrika çevrelerinde imara aykırı yapılaşmalara nasıl bir önlem alacakları merakla bekleniyor.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık