2024-05-03
  • 2024-05-03
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Dünya

TUĞSUZ HAKLI ELEŞTİRİ

TUĞSUZ HAKLI ELEŞTİRİ

İYİ Parti Gaziantep teşkilatının önemli isimlerinden Can Tuğsuz, 14 Mayıs milletvekilliği seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede önemli detaylara dikkat çekti.

iLERİ GAZETE

AÇIKLAMA SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

İYİ Parti Gaziantep'te 2018 yılında milletvekili adayı olan ve partinin yönetim kademesinde de önemli görevlerde bulunan işadamı Can Tuğsuz, seçim sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında İYİ Parti'nin 2014 ssçimlerinde başarısız olduğuna dikkat çekti. 

İŞTE CAN TUĞSUZ'UN UZUN SÜRE KONUŞULACAK O AÇIKLAMASI

""Özeleştiri zamanı geldi sanırım. 2018’de Gaziantep’te 69.892 oy ile 6,7% alan İYİ Parti, 2023’de 61.521 oy ile 5 %’i  denkleştirmiştir. İki bin oy daha az alsa Milletvekili çıkaramayacak noktaya gerilemiştir. İYİ Parti’nin 2.Sıra adayı değerli Mehmet Ay'ın  çıkarabilmesi için mevcudun 2 katı oy alması gerekecekti. Şundan eminim ki eğer Mehmet Ay olmasaydı İYİ Parti 5%’i bulamazdı, milletvekili de çıkartamazdı. Mehmet Ay’ın emeklerine yazık olmuştur. 

Bu nedenle İYİ Parti Gaziantep’te Parti ciddi bir hezimet yaşamıştır yorumunu yapmama bir engel yoktur. Efsane filan olamayız bu kafa ile. 'Aday listelerinde yapılan yanlışlara rağmen' İYİ Parti’nin Türkiye genelinde oyunu korumuş olmasını küçük de olsa bir başarı sayıyorum. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘kazanacak aday’ ısrarı, İYİ Parti’nin aklı selim niteliğini göstermişse de, aday listelerinde aynı aklı selim ortaya konulamamış, başarısızlığın sebebi buradan kaynaklanmıştır.

Gaziantep özeline dönersem... 

 Bu seçim bize Gaziantep’in aday listesine verdiği önemi ispatlamıştır. İYİ Partili 5 seçmenden 1’i aday listesini beğenmediği için İYİ Parti’ye oy vermemiştir. Bu sonucu aday listeleri açıklandığı dakika ortaya koyan, uyaran, pek çok aklı selim İYİ Partiliden birisiyim. 

Bu yanlışlar bireysel menfaat gözetilerek yapıldı ise hesabını sormak çok önemli. Çünkü konu sadece oy oranı başarısızlığından da öte, Partiye emek ve gönül verenlerin kalplerinin kırılmasına, haklarının yenmesine, partiye olan inancın sarsılmasına gitmiştir. Vebali büyüktür. 

Amacım bakın beni dinlemediniz ne oldu demek değil. O günün şartları bunu gerektirmiş olabilir. Ancak özeleştiriyi yapalım, dersimizi çıkaralım ve yanlışlarımızı tekrarlamayalım. Günü geldiğinde Genel başkanımızın bu hesabı sorma konusunda üstüne düşeni yapacağına inanıyorum. 

Kıran kırana geçecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarısı için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Milletimiz nasıl ki büyükşehirlerde belediye meclislerini AKP'ye, başkanlıkları CHP'ye verdiyse Cumhurbaşkanlığında da aynısını yapabilir ve yapacaktır. 

Bana gelince; Hiçbir şahsi beklentim yoktur, ne milletvekilliğine, ne başkanlığa, ne de başka bir konuma aday olmadım. Tek derdim ülkemizin geleceğidir. Bir vatansever ve partinin kuruculularından birisi olarak sadece doğru bildiğimi söylemeye ve yapmaya devam ediyorum."

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık