2024-04-25
  • 2024-04-25
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Gündem

TİRYAKİ OLAYI GİZLİYOR İDDİASI

TİRYAKİ OLAYI GİZLİYOR İDDİASI

Gaziantep sağlık camiası uyuşturucu skandalı ile sarsıldı. Şehrin çeşitli kamu hastanelerinde çalışan yaklaşık 20 sağlık personelinin halk arasında ateş-buz diye tabir edilen metamfetamin uyuşturucu madde kullandığı tespit edildi. Sağlık Bakanlığı’nın duruma el atması ile uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen sağlık çalışanlarının iş sözleşmesi feshedilirken yaşanan olayla ilgili yasal süreç başlatıldığı öğrenildi. Ayrıca İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki’nin olayı kamuoyundan gizlediği ve kamu hastaneleri idarecilerine bu olayı kimseye duyurmama talimatı verildiği iddia ediliyor.

iLERİ GAZETE

DİKKAT ÇEKEN DAVRANIŞLARI ELE VERDİ

Gaziantep’in çeşitli kamu hastanelerinde bazı sağlık çalışanlarının dikkat çeken davranışları üzerine inceleme başlatıldı. Çeşitli kamu hastanelerinde görevli sağlık çalışanlarının dikkat çeken rahatsız edici davranışları üzerine hasta ve hasta yakınları durumu hastane idarecileri ile paylaştı. Birden fazla kamu hastanesinde idarecilere benzer mahiyette şikayetler gelmesi üzerine hastane idarecileri konu hakkında bir teftiş yürüttü. Hastane idarecilerinin yürüttüğü çalışma neticesinde kamu hastanelerinin tenha kalan giyinme ve dinlenme odalarında uyuşturucu madde kullanımına yarayan materyaller ele geçirildi. Bunun üzerine takibini sürdüren hastane yöneticileri, dikkat çeken ve ürkütücü davranışlarda bulunan sağlık çalışanlarını takibe aldı. Yapılan çalışma neticesinde Gaziantep genelindeki kamu hastanelerinde çalışan yaklaşık 20 sağlık personelinin görev başındayken hastanelerin tenha bölümlerinde uyuşturucu madde kullandığı tespit edildi.

İŞTEN ATILDILAR

 Gaziantep’in kamu hastanelerindeki idareciler hastanelerde sağlık çalışanlarının uyuşturucu madde kullandığını tespit etmeleri üzerine koordineli bir şekilde hareket ederek durumu doğrudan Sağlık Bakanlığı’na iletti. Sağlık Bakanlığı’nın da talimatları doğrultusunda hastane idarecileri durumu emniyete ve jandarmaya bildirdi. Uyuşturucu madde kullandığından şüphelenilen sağlık çalışanları kolluk kuvvetleri vasıtasıyla AMATEM’e götürüldü ve yapılan kan testlerinde de uyuşturucu madde kullandıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine konuyu takip eden Sağlık Bakanlığı, uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen sağlık çalışanlarının iş sözleşmelerinin feshedilmesi talimatını verdi ve Gaziantep’in kamu hastanelerindeki idareciler de uyuşturucu madde kullandığını tespit ettikleri yaklaşık 20 sağlık çalışanının iş sözleşmesini feshetti. Ayrıca konuyla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği bilgisi alındı.

TİRYAKİ KİMDEN NEYİ GİZLİYOR?

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden ve birçok gazeteci ile bir araya gelen Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, “Önceliğimiz olan pek çok proje ve hizmet ne yazık ki pandemi nedeniyle ertelendi” diyerek sağlık alanındaki hizmetlerin ertelendiği itiraf ederken; Gaziantep’in kamu hastanelerinde çalışan sağlık personellerinden bazılarının uyuşturucu madde kullandığının tespit edilmesi konusunda hiçbir açıklama yapmadığı ve olayı kamuoyundan gizlediği söyleniyor.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık