2024-03-29
  • 2024-03-29
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Yerel

TBMM’DE G10 ZİRVESİ

TBMM’DE G10 ZİRVESİ

Gaziantep'te resmi ilan yayınlama hakkı bulunan 10 gazete, “G10 Gaziantep Gazeteler Birliği” adı altında bir oluşum kurarak yaşadıkları sorunlarla ilgili Ankara'da Gaziantep Milletvekilleri ile biraraya geldi. Toplantıya, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin dahil edilmemesi dikkat çekerken; Ankara’da milletvekilleriyle temaslarda bulunan 10 gazete temsilcisinin daha önce de çeşitli siyasiler ve bürokratlarla bir araya geldikleri ve Gaziantep’te basın camiasının birlikte hareket etme kabiliyetini artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğü biliniyor.

iLERİ GAZETE

Gaziantep'te resmi ilan yayınlama hakkı bulunan 10 gazete, yaşadıkları sorunlarla ilgili Ankara'da Gaziantep Milletvekillerinin katılımıyla toplantıda bir araya geldi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ali Şahin'in koordinesiyle gerçekleşen toplantıda, basının yaşadığı sorunların çözümü için ortak hareket edilmesi kararı alındı. Ayrıca, iki tarafın katılımıyla gazeteci ve Milletvekilleri’nden oluşan çözüm odaklı bir komisyon kuruldu ve hazırlanan dosya vekillere dağıtıldı.

Gaziantep'te, basın sektörünün geleceği ve birlikteliği için Ankara'da önemli bir adım atıldı. Basın İlan Kurumu'na bağlı olarak yayın yapan ve Resmi İlan alma hakkına sahip 10 gazete, Ankara'da yaşanan sorunlarının çözümü için temaslarda bulundu. Gaziantep Milletvekilleri ile bir araya gelen gazete sahipleri, Marka Kent Gaziantep'in, marka medyası için ortak hareket edilmesi çağrısında bulundu.

TBMM'DE ÖNEMLİ ZİRVE

Gaziantep'te resmi ilan yayınlama hakkı bulunan Baba Haber27, Denge, Doğuş, Gaziantep27, Olay, Pusula, Referans, Sabah, Telgraf ve Zafer Gazeteleri'nin Ankara ziyaretinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekilleri ile bir araya gelindi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ali Şahin'in organizasyonunda gerçekleşen toplantıya, Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, M.Sait Kirazoğlu, Muhittin Taşdoğan, İ.Hüseyin Filiz ve Mahmut Toğrul katıldı.

MARKA ŞEHİRE YAKIŞIR MEDYA İÇİN BURADAYIZ

10 Gazetenin kurduğu Gaziantep Gazeteler Birliği, yaşanan sorunları dosya halinde Milletvekillerine sundu. Dosyada, Marka Şehir Gaziantep'e yakışır marka medya için artık harekete geçilme zamanı gelindiğine vurgu yapılarak, "Gaziantep'te yerel basının güçlenmesi, daha verimli olabilmesi, istihdam sağlaması ve en önemlisi marka şehrin marka basını olması yolunda atılan bu adımın başarısı, Gaziantep'in başarısı olacaktır. Bunun için de öncelikle resmi ilanlar konusunda sunulan dosyadaki olumsuzlukların giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunulmasını bekliyoruz" denildi.

ŞAHİN: MEDYA RUHUNU GÖRDÜM

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ali Şahin, Gaziantep medyasını ilk kez bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Şahin, "10 gazetenin bugün burada olması, Gaziantep medyasının ruhunun burada olmasıdır. Sorunlarınızı dinledik, bundan sonraki süreçte çözüm odaklı çok hızlı adımlar atacağız. Hedefe odaklandık. Yerelde, ulusalda ve kurumlar nezdinde takip edilmesi gereken neyse bundan sonraki süreçte gerekeni yapacağız" dedi.

UZER: RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 30 yılı aşkın siyaset hayatında bir ilke şahit olduğunun altını çizerek, "Ben şu fotoğrafı rüyamda görsem inanmazdım. Marka şehre yakışan marka basın budur. Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur. Bizim, iktidar muhalefet hiçbir farkımız yok. Tüm vekillerimizle birlikte sorunların üstesinden gelip, Gaziantep'te marka basın oluşturma konusunda ortak hareket edeceğiz" dedi.

ERDOĞAN: ÖNEMLİ BİR ADIM

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, atılan adımı çok önemli bulduğunu belirterek, "İlk defa Gaziantep basınının bu kadar bir ve beraber olması ile karşı karşıya geldim. Çok Mutlu oldum. Sorunlarınızın takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.

BAKBAK: HEP BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Gaziantep basınında yaşanan sorunlar konusunda ilk kez bu kadar bilgi sahibi olduklarını altını çizen Bakbak, "Biz, sorunlar olduğunu biliyorduk ama, bu kadar olduğunun farkında değildik. Siz bunları bize anlattığınız, biz de bunun takipçisi olacağız" dedi.

KİRAZOĞLU: GAZİANTEP İÇİN

Ak Parti Gaziantep Milletvekili M.Sait Kirazoğlu Gaziantep Milletvekillerinin Meclis'te örnek bir birlik ve beraberlik havası sergilediğini belirterek, "Bu bağlamda, bu ekip sizin de sorunlarınıza çare bulacak, çözüm odaklı çalışacaktır" dedi.

TAŞDOĞAN: BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

MHP Gaziantep Millitvekili Muhittin Taşdoğan, milletvekilleri olarak her türlü desteği hazır olduklarını söyleyerek, "Sorunlarını not aldık. Artık, sizler kadar bizler de konuya vakıfın. Bu bağlamda, bunların çözümü için yerel ve genelde ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bizim için daha önemlisi, bu şekilde bir araya gelmeniz ve tek vücut olmanızdır. Birlikten kuvvet doğar" dedi.

FİLİZ: BEN BUNLARI HEP SÖYLÜYORUM

İyi Parti Gaziantep Milletvekili İ.Hüseyin Filiz, kendisinin 2 yıldır bu sorunlar üzerine çalıştığını ve Meclis'te gündeme getirdiğini belirterek, "Bu sorunların çözümü için Gaziantep milletvekilleri irade koyacaktır. İktidarı muhalefeti, hep birlikte, sorunu çözmek ve Gaziantep basınını hak ettiği noktaya getirmek bizim için bundan sonra önemli bir görevdir" dedi.

TOĞRUL: BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ise kent milletvekilleri ile birlikte üzerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Burada bizim üzerimize düşen görevler var. İktidarın üzerine düşenler var. Yerel yöneticilerin üzerine düşenler var. Hepimiz elele verirsek bu sorunları halletmek çok kolay" dedi.

Bunları da Okuyabilirsiniz.