2024-10-22
  • 2024-10-22
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Dünya

SIRAKAYA’DAN ANLAMLI ÇAĞRI

SIRAKAYA’DAN ANLAMLI ÇAĞRI

Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Sırakaya, ANNELERE seslendi.

iLERİ GAZETE

Başkan Sırakaya, "Göçmen sorununu çözmenin yolu sokaklar değildir"

Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Sırakaya, "Göçmen sorununu çözmenin yolu sokaklar değildir" diyerek ANNELERE seslendi.

“Suriye’de Türkiye’nin kontrolünde olan bazı bölgelerde yaşanan kışkırtıcı olayların ilimize yansımasının sonuçları hepimizi olumsuz etkiler. Anneler çocuklarınızı sokaklardan çekin” ifadeleriyle annelere seslendi.

Başkan Sırakaya, “Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’nin kuzeyinde bir provokasyon ile karşı karşıya iken Türkiye’de sokaklarda Suriyeli sığınmacı sorununu öfke, kin ve nefretle çözmek mümkün değildir.

Türkiye Suriyeli misafirlerin evlerine güvenle dönmeleri konusunda bir politika üretecektir. Bunun yolu şiddet değildir. Gazişehrimizde yaşanan ve bazı bölgelerde kışkırtıcı eylemlerde bulunan gençlerimizin anneleri evlatlarınızı evlerinize çağırın. Biz bin yıllık sınır komşumuzda yaşanan bir drama ev sahipliği yaptık. Bugün gelinen noktada uzun süren misafirliğin getirdiği sorunlar hepimizi etkiliyor elbet. Ancak bu sorun sokak eylemleriyle çözülemez. Lütfen sağduyulu olalım ve evlatlarımızı dönülmez bir yolun eşiğine getirmeyelim” ifadelerini kullandı.

“Türk Milleti dünyaya misafirperverliğini göstererek onlarca sığınmacıya ev sahipliği yaptı. Her türlü sıkıntıya göğüs gerdik. Hem Ülke olarak hem de biz Gaziantepliler olarak çok ciddi bir duruş sergiledik. Ülkemizi haklıyken haksız duruma düşürecek eylemlerden uzak durmalıyız. Yanlış yönetilen göçmen politikasının çözümü bürokrasidir. Çözüm devletin organlarıdır. Sokaklar değil. Sevgili Anneler onlarca çocuğun katledildiği dünyada bizim tek görevimiz evlatlarımızı korumak ve onların geleceğini güven altına almaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti göçmen sorununu da elbet çözecektir ve çözmelidir”

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık