2024-04-27
  • 2024-04-27
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Sağlık

Sağlık-Sen Şube Başkanı Kerkez'den 14 Mart mesajı

Sağlık-Sen Şube Başkanı Kerkez'den 14 Mart mesajı

"Özveri ve fedakarlığın sembolü sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutluyorum" 

iLERİ GAZETE

 

Sağlık-Sen Gaziantep Üniversite Hastanesi Şube Başkanı Cuma Kerkez, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Toplumun refahı ve mutluluğu için büyük bir özveri ve fedakarlıkla görev yapan sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum" dedi. 

Sağlık-Sen Gaziantep Üniversite Hastane Şubesi Başkanı Kerkez, sağlık hizmetinin herkes için temel hak olduğunu hatırlatarak, "Yaşam hakkı en kutsal haktır. Bu nedenle de sağlık hizmetleri kutsal meslekler arasında görülür. Bir çok olumsuz koşula rağmen bu kutsal görevi başarı ile yaparak, toplumun sağlığı, refahı ve mutluluğu için gece gündüz demeden çaba gösteren tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum" diye konuştu. 

14 Mart Tıp Bayramının, sağlık çalışanlarının sorunlarının gündeme gelmesi ve çözülmesinin sağlanması açısından da önemli bir gün olduğuna dikkat çeken Başkan Kerkez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sağlık herkesin hakkı. Ancak bu hakkın yerine getirilmesini sağlayan sağlık çalışanları maalesef bugün çok mutlu değiller. Ağır iş yükü ve yetersiz ücretlerden dolayı mutsuzlar. Sağlık hizmetlerindeki memnuniyeti artırmanın yolu sağlık çalışanlarının memnuniyetini artırmaktan geçiyor. Yoğun emek gerektiren, hem fiziksel hem de duygusal yıpranmaya yol açan sağlık hizmetlerinde çalışanlar, emeklerinin karşılığı olan, insanca yaşayacak ve emekliliğe yansıyacak bir gelire sahip olmak istiyor."

Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin girişimleri ile üniversite hastanelerinde çalışanların önemli bir sorununun daha çözümü için önemli bir adım atıldığını ifade eden Başkan Kerkez, "Üniversite hastanelerinde çalışanların yer değişikliği ile ilgili sorunlar sendikamızın her zaman en önemli gündem maddesi olmuştur. Genel merkezimizin YÖK Başkanı ile yapmış olduğu görüşmelerde bu konuda çalışanları sevindirecek bir sonuç alınmıştır. Buna göre üniversite hastanelerinde çalışanlar becayiş yöntemi ile istedikleri illerde görev yapabilecekler."

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık