2024-10-18
  • 2024-10-18
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Gündem

REKTÖR ÖZAYDIN GAZETECİLERLE TANIŞTI

REKTÖR ÖZAYDIN GAZETECİLERLE TANIŞTI

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın basın mensupları ile bir araya gelerek rektörlüğe atanması ile ilgili açılmamalarda bulundu.

iLERİ GAZETE

Samimiyeti ve farklı tavrı ile dikkat çeken Rektör Özaydın, toplantıya basın mensuplarının moralinin nasıl olduğunu sorarak başladı. Cebinden cüzdanını çıkaran Özaydın, “Parası olmayanla cebimdeki paramı paylaşabilirim” diyerek toplantının yapıldığı Mavera Kültür Merkezi’nde sıcak bir hava oluşturdu. Rektör Özaydın ilk rektör yardımcısını atadığını açıklarken, rektörlüğü bir gün bırakacağı bilinci ile rektörlük yapacağına söz verdi.

Gaziantep Üniversitesi kampüsünde yer alan Mavera Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İLK HEDEF EĞİTİM

Birinci hedefim eğitim. Kaliteli bir eğitim sunmak istiyorum. Benim doktora tezim küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi adına Gaziantep örneği üzerine. Gaziantep’i öne çıkaran sanayisidir. Ben sanayicilerle bir araya gelip Gaziantep’in ekonomisine yönelik katkılarını şiirselleştirmek istiyorum.

DOSTÇA VE ARKADAŞÇA REKTÖRLÜK YAPMAK İSTİYORUM

Kapitalizm kıskacında insan iktisat sağlık isminde bir kitap yazdım. Gaziantep’i daha sağlıklı yaşanabilir bir kent nasıl yapabiliriz sorusuna cevap bulmaya çalışıyorum. Karamsar bir iktisatçı değilim. Şehirdeki herkesi aşağı yukarı tanıyorum. Arkam sağlam olsun istiyorum, arkadaş ve dost olmak istiyorum. Paramı, sıralarımı paylaşmak istiyorum. Ben de bir gün rektörlüğü bırakacağım. Rektörlüğü bir gün bırakacağımı bilerek rektörlük yapacağım. Hiç kimsenin haysiyeti ve şerefiyle oynamayacağım. Elimden ve dilimden emin olacağıma söz veriyorum. Haksızlıklarla mücadele edeceğim.

EN BÜYÜK SERMAYEMİZ ÇOCUKLARIMIZ

Bizim en büyük sermayemiz çocuklarımız. İyi eğitim vermek istiyorum onlara. Onları çok iyi kodlayacağız, buna hazırız ve planımız hazır.

İLK REKTÖR YARDIMCISI AYŞE BALAT OLDU

Sağlık çok önemli olduğu için öncelikle Tıp alanındaki rektör yardımcımızı hemen atadık. İlk rektör yardımcımız Ayşe Balat oldu. Bu kentin yetiştirdiği kaliteli bir bilim insanı kendisi. Bana çok benzeyen bir insan ve ben kendisinin müthiş bir bilim insanı olduğunu düşünüyorum. Diğer rektör yardımcılarımızı da tek tek açıklayacağız.

AYŞE BALAT KİMDİR?

Daha önce Gaziantep Üniversitesi’nde görev yapan Çocuk Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Balat İstanbul Aydın Üniversitesi’nde görev yapıyordu.

 

 

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık