2024-03-29
  • 2024-03-29
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Gündem

ÖZKILIÇ DOSYASINDA YARGI GÜNÜ

ÖZKILIÇ DOSYASINDA YARGI GÜNÜ

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, İLERİ Gazete İmtiyaz Sahibi Mahmut Özkılıç’ı vurdurduğunu iddiasıyla tutuklandığı dosyada yarın hakim karşısına çıkıyor.

iLERİ GAZETE

 

 

AZMETTİREN İBRAHİM AY!

GGC Başkanı ve Ay Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ay, Gazeteci Mahmut Özkılıç’ın 2018 yılında uğradığı silahlı saldırının azmetticisi olarak tutuklu yargılandığı dava ile ilgili yarın saat 10.00’da hakim karşısına çıkacak. 28 Haziran’da tutuklanarak cezaevine konulan ve Özkılıç’ın vurulması olayında 5 kişilik bir tetikçi ekibini azmettirdiği iddiasıyla yargılanan İbrahim Ay ve tetikçi ekibi olan 5 kişi yarın Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruşma ile yargılanacak.

NELER YAŞANMIŞTI?

Gazeteci Mahmut Özkılıç 27 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde silahlı saldırıya uğramış, Özkılıç göğsünden ve bacağından hayati tehlike arz edecek şekilde yaralanmıştı. Özkılıç’ın vurulması olayı ile ilgili daha önce 4 kişi yargılanmış ve yargılanan sanıklar 18 ile 21 yıl arası hapis cezasına çarptırılmıştı. Ceza alan sanıklardan birinin itirafı ile Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yaklaşık 1 yıl süren çalışma neticesinde Özkılıç’ın uğradığı silahlı saldırının asıl azmettircisinin GGC Başkanı İbrahim Ay olduğuna dair birçok delil ortaya çıkarılmış ve İbrahim Ay 28 Haziran 2022 tarihinde tutuklanarak cezaevine konulmuştu. İbrahim Ay ve 5 kişilik tetikçi ekibi yarın saat 10.00’da Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. İbrahim Ay, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile yargılanacak.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık