2024-05-02
  • 2024-05-02
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Dünya

ÖZKILIÇ DAVASINDA TANSİYON YÜKSELDİ

ÖZKILIÇ DAVASINDA TANSİYON YÜKSELDİ

İBRAHİM AY KANADI SUÇSUZLUĞU İSPAT EDEMEYİNCE MAHKEME HAYETİNE HAKARET ETMEYE KALKIŞTI

iLERİ GAZETE

 

 

İ. AY VE CİNAYET EKİBİ TUTUKLU

 

Gaziantep’te yılın davası olarak nitelendirilen Gazeteci Mahmut Özkılıç’ın silahlı saldırıya uğramasına ilişkin görülen davanın dördüncü celsesi gerçekleştirildi. Ay Medya Grup’un sahibi İbrahim Ay dahil 6 kişinin yargılandığı davada tutuklu 6 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken gelecek celse 29 Eylül’e bırakıldı.

AY, SUÇTAN KURTULMAK İÇİN İTİRAFÇI SANIĞA PARA TEKLİF ETMİŞ

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve azmettirdiği diğer 5 tutuklu sanığın Gazeteci Mahmut Özkılıç’ı öldürmeye teşebbüs suçundan yargılandığı davanın dördüncü celsesi Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanıklardan Selçuk Yiğit, Özkılıç’ın vurulması için kendilerini İbrahim Ay’ın azmettirdiğini dile getirirken, bu ifadenin değiştirilmesi için İbrahim Ay’ın kendisine para teklifinde bulunduğunu söyledi.

 

SAYGISIZ TUTUMA MAHKEME HEYETİNDEN KINAMA

Sanıklardan Sadık Onur Mert’in avukatlığını yapan Avukat Önder Alkurt, mahkeme heyetine “Korkuyorsunuz, elinizdeki kalemi vicdanlı kullanmıyorsunuz” şeklinde söylemlerde bulunurken mahkeme heyeti başkanı ise Alkurt’u saygısızlık yapmaması ve üslubunu düzeltmesi yönünde uyarıldı. Buna rağmen mahkeme heyetine karşı saygısız tutumlarına devam eden Önder Alkurt, mahkeme başkanı tarafından kınandı.  

 

İ. AY’IN EŞİNDEN MAHKEME HEYETİNE BÜYÜK SAYGISIZLIK

Davanın ara kararı verildiği aşamada tüm sanıkların tutukluluk haline karar verildiğinin mahkeme heyeti tarafından açıklandığı esnada mahkeme salonunda izleyici olarak bulunan Sanık İbrahim Ay’ın eşi Meral Ay, mahkeme başkanına yönelik “Vicdanın rahat mı başkan? Şimdi git kızına rahat rahat sarıl. Benim eşim siyasi tutuklu. Daha önce yargılanan bir doktoru öldürdünüz, şimdi sıra benim kocamda” şeklinde söylemlerde bulundu.

 

HASAN AY: “OĞLUM AK PARTİ YÜZÜNDEN TUTUKLU”

Mahkeme heyetine yönelik bir saygısız davranış da İbrahim Ay’ın babası Hasan Ay’dan geldi. Daha önce uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 10 yılın üzerinde bir ceza alması ve bu konudan dolayı cezaevinde yatması ile tanınan Hasan Ay, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi ile birlikte mahkeme heyetine yönelik, “Oğlum İbrahim Ay AK Parti yüzünden tutukludur” diye bağırdı.

 

HEYET TUTANAK TUTTU

Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkeme heyeti, ara kararını açıklaması esnasında yaşanan bu olaylar üzerine salonun boşaltılmasını isterken Hasan Ay ve Meral Ay’ın söylemlerini tutanak altına aldı.

 

EYLÜL’E ERTELENDİ

Sanık yakınları ve sanık avukatlarının tansiyonu hayli yükselttiği duruşmada Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tüm sanıkların tutukluluk halinin devam etmesine ve bir sonraki celsenin 29 Eylül’de gerçekleştirilmesine oy birliği ile karar verdi.

 

NELER YAŞANMIŞTI?

Gazeteci Mahmut Özkılıç 27 Nisan 2018 tarihinde evinden çıkıp aracına binecekken silahlı saldırıya uğramış, göğsünden ve bacağından hayati tehlike arz edecek şekilde yaralanmıştı. Olayın failleri yakalanırken azmettiricisi bir türlü ortaya çıkmamıştı. Ancak Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde ortaya çıkartılan yeni delillerle Özkılıç’ın vurulma olayının azmettiricisinin İbrahim Ay olduğu anlaşılmıştı. Bunun üzerine İbrahim Ay 28 Haziran 2022 tarihinde tutuklanarak cezaevine konulmuştu. İbrahim Ay ve beraberindeki 5 kişilik cinayet ekibinin yargılamasının ilk duruşması 8-9 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilmiş ve 2 gün süren duruşma neticesinde bir sonraki celse 3 Mart 2023’e ertelenmişti. 3 Mart’ta deprem nedeniyle tarafların katılmadığı duruşmada herhangi bir gelişme yaşanmazken davanın duruşması 26 Mayıs’a ertelenmiş, dosyadaki eksik hususların giderilmesi için bir sonraki celse 13 Temmuz 2023 saat 09.00’a ertelenmişti. Bugün ise duruşmanın dördüncü celsesi gerçekleşti ve bir sonraki duruşma 29 Eylül 2023 saat 09.30’a ertelendi.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık