2024-07-27
  • 2024-07-27
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Dünya

ÖZKILIÇ DAVASI ERTELENDİ

ÖZKILIÇ DAVASI ERTELENDİ

Gaziantep’te yılın davası olarak nitelendirilen dava 26 Mayıs’a ertelendi. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın, Gazeteci Mahmut Özkılıç’ı öldürmeye azmettirme suçundan yargılandığı davanın duruşması 26 Mayıs 2023’e ertelenirken yargılanan 6 sanığın tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verildi.

iLERİ GAZETE

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Ay Medya Grup’un sahibi İbrahim Ay’ın İLERİ Gazete İmtiyaz Sahibi Gazeteci Mahmut Özkılıç’ı öldürmeye azmettirme suçundan yargılandığı davanın duruşması deprem nedeniyle tarafların yokluğunda gerçekleştirildi. Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına taraf ve taraf avukatları katılmazken, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

İ. AY VE CİNAYET EKİBİ TUTUKLU KALACAK

Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan İbrahim Ay ve Özkılıç’ı öldürmeye yönelik Ay’ın azmettirdiği 5 kişilik cinayet ekibinin tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken bir sonraki duruşma 26 Mayıs 2023 tarihine ertelendi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Gazeteci Mahmut Özkılıç 27 Nisan 2018 tarihinde evinden çıkıp aracına binecekken silahlı saldırıya uğramış, göğsünden ve bacağından hayati tehlike arz edecek şekilde yaralanmıştı. Olayın failleri yakalanırken azmettiricisi bir türlü ortaya çıkmamıştı. Ancak Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde ortaya çıkartılan yeni delillerle Özkılıç’ın vurulma olayının azmettiricisinin İbrahim Ay olduğu anlaşılmıştı. Bunun üzerine İbrahim Ay 28 Haziran 2022 tarihinde tutuklanarak cezaevine konulmuştu. İbrahim Ay ve beraberindeki 5 kişilik cinayet ekibinin yargılamasının ilk duruşması 8-9 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilmiş ve 2 gün süren duruşma neticesinde bir sonraki celse 3 Mart 2023’e ertelenmişti.

AY YATMAYA DEVAM EDİYOR

Tarafların yokluğunda gerçekleşen bugünkü duruşmada ise sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verildi. Sonraki celse ise 26 Mayıs 2023’te gerçekleştirilecek.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık