2024-04-20
  • 2024-04-20
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Yerel

ÖĞRENCİLERE FORMA VE BİSİKLET DAĞITIMI YAPILDI

ÖĞRENCİLERE FORMA VE BİSİKLET DAĞITIMI YAPILDI

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda devam eden “Spor Şehri Gaziantep” projesi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, spor faaliyetlerinin kent genelinde yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla, okul spor kulüplerine 20 bin adet Gaziantep FK forması ve pansiyonlu okullarda kurulan bisiklet takımlarına 1000 adet bisikletin dağıtımı için tören düzenlendi.

iLERİ GAZETE

Törene Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Irak’ın Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahıd Majeed, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Cevdet Akınal, Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Erol Bulut ve ilgili protokol üyeleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Davut Gül şunları aktardı: “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir proje başlattık. Buradaki bisikletlerle iki şeyi amaçlıyoruz. Birincisi pansiyonlarda kalan her öğrenci ailelerinin bize emaneti, sizler bize emanetsiniz. Sizlerin rahat spor yapması, hafta sonları özellikle sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunması çok önemli. İkincisi de dünyada kabul edilmiş bir yeşil şehir anlayışı var. Bununda en önemli ayağı bisiklet yollarının yapılması, bisiklet kullanımının arttırılması burada büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz tarafından çok fazla bisiklet yolu yapıldı. Bu bisiklet yollarının kullanılması çok önemli.”

Gaziantep Futbol Kulübü’nün şehrin en önemli markalarından biri olduğunun altını çizen Vali Davut Gül, “Gaziantep Futbol Kulübü’nün taraftarlarının artması, kulübün şehirde sahiplenilmesi, okullarda kurulan spor kulüplerinin forma ihtiyacının giderilmesi ‘Spor Şehri Gaziantep’ markamızın yaygınlaşması için 20 bin formayı, yaklaşık olarak 1100 takıma denk geliyor. Bizimde yaklaşık olarak bu kadar takımımız var.”

“Kısa sürede 100 tesis yapan başka bir yer yok”

Vali Gül, “Spor Şehri Gaziantep” projesinin en önemli ayaklarından birinin kulüpleşmek, lisanslı öğrenciler ve yeterli alt yapının yapılması olduğunu belirterek, “Son 3 yılda büyükşehir, ilçe belediyelerimiz ve Gençlik Spor Bakanlığımızın katkılarıyla 60’ın üstünde tesis yapıldı. Protokolü imzalanmış ve devam edecek tesislerle birlikte yaklaşık 100 tane tesisimiz olacak. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar kısa sürede 100 tane tesis yapan başka bir yer yok. Bizim 1 milyon civarında gencimiz var. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Sizlere daha iyi hizmet vermek için bu yatırımlar devam edecek.” dedi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şöyle konuştu: “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Herkesin mutlaka yatkın olduğu bir sporu yapması ve geliştirmesi gerekiyor. Temel eğitim alanında matematik, fizik, kimya gibi dersler çok önemli fakat bunu yanında sporun da ayrı bir önemi mevcut. Yeteneklerin gün yüzüne çıkması ve gençlerimizin çeşitli platformlarda ülkemizi gururlandırması gerekiyor. Şu anda ülkede ve Gaziantep ölçeğinde spor altyapısı güçlendiriliyor, kulüpleşme artıyor. Böylelikle çocukların ve gençlerin yeteneklerine uygun sahalarda tecrübe kazanması kaçınılmaz oluyor. Bu da beraberinde öz güveni ve başarıyı getiriyor.”

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “‘Spor Şehri Gaziantep’ projesi çok büyük bir proje. Tabana yayıldı, malzeme desteğiyle, spor takımlarının oluşturulmasıyla, müsabakalarıyla Gaziantep çok coşkulu bir şekilde spora hazır. Son bir yıl içerisinde Büyükşehir Belediyemiz 400 okulumuza spor malzemeleri dağıttı. Yine Valiliğimiz tam 13 milyon TL’lik bütün okullarımız için 27 kalemde spor malzemeleri dağıtıyor.” dedi

Konuşmaların ardından Vali Davut Gül ile protokol üyeleri öğrencilere bisiklet ve formaların dağıtımını gerçekleştirdi.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık