2024-05-05
  • 2024-05-05
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Siyaset

MİLLETVEKİLİ GÜRBAN’DAN TAKDİRLİK HAMLE

MİLLETVEKİLİ GÜRBAN’DAN TAKDİRLİK HAMLE

FAZLADAN MAAŞ ALAN VEKİLLERE GÜRBAN DARBESİ

iLERİ GAZETE

14 Mayıs seçimleri ile milletvekilliği sona eren 314 milletvekilinin Nisan ayında 3 aylık maaşı peşin aldığı ortaya çıktı. İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ise derhal harekete geçti ve milletvekillerine ödenen 47 milyon liralık fazla maaş için TBMM’ye soru önergesi vermeye karar verdi. Güeban ayrıca milletvekilliği seçildiği günden beri vekillik maaşının 1 lirasını dahi kullanmadığını ve vekillik maaşından hesabına yatırılan paranın tamamını yoksul ailelere bağışladığını dile getirdi.

 

FAZLADAN MAAŞ MİKTARI 47 MİLYON

Mayıs 14’te yapılan genel seçimler ile birlikte 314 milletvekili herhangi bir partiden ya da bağımsız olarak yeniden milletvekili seçilemedi ve 14 Mayıs itibariyle milletvekillikleri sona erdi. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi, 15 Nisan’da milletvekillerine 3 aylık peşin maaş ödemesi yaptı. Her bir ay için 76 bin lira maaş alan milletvekillerinden 314 tanesi böylece milletvekillikleri 14 Mayıs’ta sona ermesine rağmen tıpkı 14 Ağustos’a kadar milletvekilliği yapmış gibi 2 aylık fazla maaş almış oldu. Fazladan 2 aylık maaş alan 314 milletvekiline toplam 47 milyon lira ödenmiş oldu.

 

ESKİ VEKİLLERİN FAZLADAN ALDIĞI MAAŞI İADE ETMELERİ İSTENİYOR

Fazladan 2 aylık maaş alan bazı milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne başvuru yaparak fazladan aldıkları parayı iade etmek üzere hamle yaparken yaklaşık 300 eski vekilden bu yönde bir adım gelmedi.

 

TBMM’YE SORU ÖNERGESİ VERECEK

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, fazladan 2 aylık maaş alan 314 milletvekilinin 2 aylık maaşlarını hazineye iade etmesi için harekete geçti ve adeta vekillik dersi verdi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Milletvekili Gürban, “27. dönem milletvekillerinden çalışmadıkları 2 aylık ödeneğin hazineye iadesi için soru önergesi vereceğim. Hayırdır, çalışmadığınız ayın ödeneğini almak ne demek? Devletin kasası size emanettir, beyler hanımefendiler!” çağrısında bulundu.

 

MAAŞINI YOKSUL AİLELERE BAĞIŞLIYOR

Milletvekili seçildiği 14 Mayıs’tan bu yana aldığı milletvekilliği maaşından bir kuruş dahi cebine koymadığını yemin ederek açıklayan Milletvekili Gürban, milletvekilliği maaşının tamamını yoksul ailelere bağışladığını söyledi. Gürban’ın bu duyarlılığı kamuoyunda takdirle karşılandı.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık