2024-10-18
  • 2024-10-18
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Gündem

MAHMUT ÖZKILIÇ YAZDI: BARO NEDEN SUSPUS?

MAHMUT ÖZKILIÇ YAZDI: BARO NEDEN SUSPUS?

MAHMUT ÖZKILIÇ YAZDI: BARO NEDEN SUSPUS?

iLERİ GAZETE

 

Tarih 28 Haziran 2022…

İbrahim Ay, “Gazeteci Mahmut Özkılıç’ı Öldürmeye Azmettirmek” suçundan tutuklandı. Dosyada gizlilik var…

Hemen 1 gün sonra, evet, hiç beklemeden, olayı tam olarak anlayıp dinlemeden, sadece 1 gün sonra Gaziantep’in çok ahlaklı adalet arayıcıları Baro Başkanı İskender Kahraman, Baro Eski Başkanı Bektaş Şarklı veee sıkı durun, yanlarında da Gaziantep’in en, ama en ahlaklı avukatı Önder Alkurt…  Toplanmışlar bunlar Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ne, geçmişler kameraların karşısına, başladılar zırvalamaya…

 

Bakın neler dediler aynen cümlelerini aktarayım size…

İskender Kahraman: “4 buçuk yıl önce başlatılan bir soruşturma ve devamında yapılan kovuşturma, nihai karar ile birlikte ceza alan sanıkların olduğu bir dosya var. Bu dosyada mütevekkilimiz olan İbrahim Ay, ilk soruşturma kapsamında dinlenmiş, yargılama sırasında tanık olarak beyanları alınmış ve sanıklar tarafından yargılama sırasında İbrahim Ay hakkında iddia ve itham bulunmamakta. Yargılama bittikten sonra dosya Yargıtay ve istinaf incelemesindeyken içeriği belli olmayan ve ne şekilde hazırlandığı bilinmeyen ihbar mektubu ile müvekkilimiz gözaltına alınmış ve emniyete dahi götürülmeden Adliye’ye sevki yapılarak Savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmiş ve tutuklama gerçekleşmiştir. Biz burada avukatlar olarak hukuki değerlendirme yapmak zorundayız. Burada ki yanlışları belirtmek ve doğrulamak zorundayız. Bu davada tutuklama gerektiren koşullardan hiçbirisi yoktur. Üzerinden bu kadar zaman geçtikten ve soruşturma açılıp tutuklu yargılama verilmesi manidardır. Tabi ki ihbar mektubu değerlendirilebilir. Ama bunun neticesi tutuklama olamaz. Bu kanunen de mümkün değildir. Neden dolayı yapıldığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz hukuki sürecimizi devam ettireceğiz ve gerekli itirazlarımızı yapacağız. Hep beraber bu süreçte müvekkilimizin hakkını sonuna kadar savunacağımızı tüm kamuoyuna bildirmek istiyoruz.”

 

Bektaş Şarklı: “Sabahın o saatinde İbrahim Ay’ın gözaltına alınmasını gerektirecek durum ne bilmiyoruz. İbrahim Ay’ı telefonla çağırsaydılar İbrahim Ay gelmeyecek miydi? İbrahim Ay’ın kaçma şüphesi mi vardı? Deliller zaten dosyada toplanmış. Delilleri karartma ihtimali de yok. Ben de 20 yıllık bir avukat olarak bu dosyanın nasıl bir ciddiyetle yürütüldüğünü, bir algı mı yaratılmaya çalışılıyor, başka bir operasyon mu ve bunun da kurbanı da İbrahim Ay mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum. İstinaf ile bizim sulh ceza hakimliği arası 100 metre. Bir insanı özgürlüğünden mahrum ediyorsunuz? Bir insanı itibarından mahrum ediyorsunuz.  Verilen tutuklama kararının gizlilik kararı olmasına rağmen haksız ve hukuksuz olduğunu düşüncesindeyim. Asıl olan tutuksuz yargılanmasıydı. Elbette bir soruşturma yürütülebilir ama masumiyet karinesinin lekelenmemesi hakkı anayasal bir haktır.  Yarın biz itirazımızı yapacağız. Savcılık ve başsavcılığın bu hususları göz önünde bulundurarak en kısa zamanda o istinaftaki ifadelere ulaşmasını ve dosyayı tam anlamıyla eline alıp incelemesini avukatlar olarak talep ediyoruz.”

 

Önder Alkurt: “Ben bu tutuklamayı ne hukuki buluyorum ne de ahlaki buluyorum. Ne hikmetse davaya yön veren ve gizlilik kararı nedeniyle bizlere gösterilmeyen dilekçe Gaziantep Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı seçiminden bir hafta önce verilmiş. Bu da bize aslında cemiyet başkanlığı seçiminden önce dilekçenin gelmiş olması oynanan oyunun ne boyutta olduğunun gösteriyor. Yaklaşık 4 buçuk yıldan beri bu dosyayı takip ediyorum. 2018’de dava açıldıktan sonra Selçuk Yiğit denen kişi geçen yıl Nisan ayında mahkemeye vermiş olduğu bir dilekçede bu işi nasıl yaptığını ve niçin yaptığını tüm detayları ile anlattı. Mahkeme 3 yıl sonra göndermiş olduğu dilekçeyi dolayı ciddiye almadı ve Selçuk Yiğit’e ceza verdi. Dosya şu an istinafta. Üstelik bu dilekçe mahkemeye verilmemiş. 2021 yılının Eylül ayında dosyanın müştekisi olan kişinin avukatına gelen dilekçe. Bu saate kadar Selçuk Yiğit denen kişinin savcılığa veya mahkemeye yazmış olduğu bir dilekçe yok. Sadece müştekinin cezaevinden avukatına yazmış olduğu bir dilekçe var. Bu dilekçe ne hikmetse Gaziantep Gazeteciler Cemiyet başkanlığı seçiminden bir hafta önce. Bu da bize aslında cemiyet başkanlığı seçiminden önce dilekçenin gelmiş olması oynanan oyunun ne boyutta olduğunun göstergesidir.”

 

İskender Kahraman!

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’nın tutuklanmasının hemen sabahına aldın yanına 2 tane de avukat, çıktın cemiyette kameraların karşısına ve bu sözleri söyledin. Bak o birlikte açıklama yaptığın, senin sağında oturan Önder Alkurt, FETÖ dosyalarına sahte imzalı evrak sokmak, bunu da mahkemelere rüşvet karşılığı havale ettirmekten dolayı yaklaşık 1 haftadan beri tutuklu bulunuyor. O yanına alıp açıklama yaptığın senin solunda oturan Bektaş Şarklı… Hatırladığım kadarıyla 2 dönem de Gaziantep Baro Başkanlığı yaptı. Bu Bektaş Şarklı da Önder Alkurt ile aynı dosyadan ifadeye alındı ve şu anda adli kontrol şartı ile salıverilmiş durumda.

 

 

Bak bu yukarıdaki fotoğraf o tarihte toplanıp yaptığınız açıklamanın fotoğrafı İskender Kahraman!

Yukarıda da neler söylediklerinizi kelimesi kelimesine aynen yazdım.

Şimdi konuşma sırası bende İskender Kahraman!

Sağına soluna alıp ottan boktan meselelerle ilgili kamuoyuna açıklamalar yaptığın o iki arkadaşından biri son derece ahlaksızca bir konudan dolayı cezaevinde, biri adli kontrol şartı ile serbest, üstelik onun kardeşi Ulaş Şarklı da aynı dosyadan ifadeye çağrıldı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış durumda.

E sen ne susuyorsun İskender Kahraman! Baro Başkanı değil misin kardeşim? Senin başkanı olduğun Baro’ya bağlı 3 tane avukat iğrenç bir meseleden dolayı soruşturma geçiriyor, memleket bu konuyla çalkalanıyor. Çık açıklama yap İskender Kahraman; Önder Alkurt neden tutuklu, dosyasında neler var, Bektaş Şarklı ve kardeşi Ulaş Şarklı Önder Alkurt dosyasında neden ifade verdiler, neden doğrudan serbest değiller de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar. 1 ay sonra Baro başkanlığı görevin sona erecek olabilir İskender Kahraman; ama bu durum, Baro başkanlığı sıfatı ile açıklama yapma zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Kafanı kuma gömemezsin İskender Kahraman! Kamuoyu senden açıklama bekliyor! Hem Baro başkanlığı yapıp hem de Baro’yu suspus edemezsin.

 

 

Gelelim sana Bektaş efendi!

Lom lom konuşuyordun, bak konuşmanı da yukarı yazdım. Herhangi birinin tutuklanmasına bile, üstelik dosyada gizlilik kararı varken, çıkıp basın açıklaması yapıyordun. Ne oldu da suspus oldun? Çık açıklama yap kardeşim, en yakın dostun, onlarca dosya ortaklığı yaptığın Önder Alkurt resmi belgede sahtecilik suçundan tutuklu bulunuyor. Sen ve avukat kardeşin de bu dosyada ifade verdiniz, adli kontrol şartınız var, yüzde 99.9 yargılanacak ve ceza alacaksınız. Sizin dosyadaki durumunuz nedir, meslektaşınız Önder Alkurt neden tutuklu? Bu tutuklama hukuki midir, değil midir, siz bu konuları konuşmayı seversiniz, çıkın açıklayın.

 

Önder Alkurt!

Bakın o tarihteki konuşmasında İbrahim Ay’ın tutuklanması konusunda diyor ki; “Ben bu tutuklamayı hukuki ve ahlaki bulmuyorum.”

Bugün şunu yazarken gülmekten gözümden yaş aktığının fotoğrafını sosyal medyamda paylaşacağım, söz.

Ahlak diyor, ahlaktan bahsediyor. Şu an cezaevindesin, pek gülebileceğini sanmam ama Allah da seni güldürsün Önder Alkurt!

Önder Alkurt’un, tutuklanmasını ahlaki bulmuyorum dediği şahıs 18 yıl ceza aldı, kendisi ise resmi belgede sahtecilikten içeri girdi iyi mi? Yahu gülünecek durum değil ama yemin ederim manzaraya geniş bakınca gülmekten yazamıyorum. Ahlaktan bahseden arkadaş eski tarihli el yazması dilekçelere hakimin sahte imzasını basıp bir katibe rüşvet verip diğer katibin ekranından havale yaptırıyor. Mahkeme dosyayı kapatmış, ama önlerine gelen bu dilekçe ile dumura uğruyor, ulan ne yapacağız şimdi bu dilekçeyi nasıl görmeyiz biz zamanında diye kendilerini yiyor hakimler. İşin rengi sonra ortaya çıkıyor tabi. 

Vay be Önder, ahlaki değil diyorsun, öyle mi?

 

Neyse…

İskender Kahraman!

Bu görev sana düşer…

Önder Alkurt dosyası ile ilgili detayları ve gerekli açıklamayı Pazartesi günü akşam vaktine kadar açıklamazsan tüm detayları Salı veya Çarşamba günü ben kamuoyuyla paylaşacağım, haberin olsun. Ama ben sadece adliyenin gözünden bakmam, dışardaki ilişki ağını da yazarım, bundan da haberin olsun.

Bekliyorum İskender başkan.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık