2024-03-29
  • 2024-03-29
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Yerel

KOÇER “İHRACAT EKONOMİNİN İTİCİ GÜCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR”

KOÇER “İHRACAT EKONOMİNİN İTİCİ GÜCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer Kasım ayı ihracat verilerini değerlendirdi.

iLERİ GAZETE

Tüm zamanların en yüksek Kasım ayı ihracatının gerçekleştiğini söyleyen Koçer yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti. 

“Kasım ayı Türkiye ihracatımız yüzde 1,9 artışla 21 milyar 854 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamla tarihin en yüksek Kasım ayı ihracatına ulaştık. Her geçen gün etkisini artıran küresel ticaretteki daralmaya rağmen ihracat ekonomimizin itici gücü olmaya devam ediyor. Kasım ayında yüzde 2,7'lik artışla 928 milyon 307 bin dolar, Ocak-Kasım döneminde ise yüzde 5,6 oranında artışla 9 milyar 622 milyon dolar ihracat geçekleştiren Gaziantep ise  küresel daralmaya rağmen Türkiye’nin 6. büyük ihracat şehri olma başarısını sürdürmektedir.

Gaziantep, üretim çeşitliliği, artan istihdamı ve ihracatı ile Türkiye’nin ekonomik kalkınma sürecine en yüksek katkıyı koymaya devam ediyor. Emek veren, katkı koyan tüm kuruluşlarımıza, sanayici, ihracatçı ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, bu başarının ülkemiz, şehriniz için hayırlı ve daim olmasını diliyorum.”

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık