2024-03-28
  • 2024-03-28
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Yerel

KARA HOLDİNG’DEN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA

KARA HOLDİNG’DEN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA

Gaziantep Valiliğince başlatılan “100. Yılda 100 Hayırsever Projesi” kapsamında, Şehitkamil İlçesi Güvenevler Mahallesine Hayırsever Kara Ailesinin yaptırmış olduğu Kara Holding Ortaokulu’nun açılış töreni yapıldı.

iLERİ GAZETE

Törene, Vali Davut Gül, Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Hayırsever Kara Ailesi ve protokol üyeleri katıldı.
Gaziantep’te son iki yıldır hayırseverlerin desteği başta olmak üzere her alanda ve özellikle eğitimde çalışmalar yapıldığını belirten Vali Gül, Gaziantep’te son dönemde yapılan derslik sayısının yaklaşık olarak 4.500 olduğunu belirtti.
Vali Gül, 2021 yılı yatırım programında 2 milyar 135 milyon lira ödeneğin olduğunu ve bu ödenek ile yaklaşık 3.350 derslik, ayrıca ilave katkı ile 1000 derslikli okul öncesi eğitim kurumu yapılarak toplamda 4.350 adet derslik yapılacağını söyledi.
Hayırseverlerin yapacakları derslikleri üzerine koyduğumuz da 6000 dersliğin üzerinde bir rakamın olduğunu belirten Gül, sözlerine şöyle devam etti:
“80 yılda yapılan derslik sayısını hayırseverler ve kamunun imkânlarıyla 2 yıl içerisinde tamamlayacağız. Derslik başına düşen öğrenci sayılarımız bununla birlikte 25’lere düşecek. Dezavantajlı mahallelerde 40’lı 50’li sınıflarımız var. Yapılanlara baktığımızda sorunların çözüleceğini görüyoruz. Derslik yapmak tek başına meseleyi çözmüyor, öğrencilerin daha iyi yetişmesi için çeşitli aktiviteler yapmak gerekiyor. İşte bunun için “Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor” dedik. İsteğimiz şu öğrencilerimiz, velilerimiz kitap okusun, kitaba erişim çok önemli, belediyelerimizin de katkılarıyla 2 milyon 500 bin kitap okullarımıza ulaştırıldı. Daha fazlası inşallah bu yıl içerisinde yapılacak.”
Her okulda okul spor kulüplerinin olması gerektiğini, öğrencilerin ilgisine ve yeteneğine göre çeşitli branşlarda sporcuların yetiştirilmesi gerektiğini de söyleyen Gül, “İyi yetişen öğrencilerimiz olsun, el ele verdiğimizde bunu yapabiliriz” dedi.
Vali Gül, son olarak 100.Yılda 100 hayırsevere desteklerinden dolayı anı olarak Darphane’den bastırdıkları madalyaları vereceklerini belirtti. Gül, “Bütün projelerimize katkı veren tüm paydaşlarımıza ve katkısı olan her bir vatandaşımıza teşekkür ediyor, okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ise şunları söyledi: “Gaziantep her zaman elini taşın altına koyan bir şehir olmuştur. Bu, Kurtuluş Savaşı’ndan beri böyledir. O günden bugüne alışkanlık olmuştur. Gaziantep sanayi de eğitimde ve kültürde her zaman ön sıralarda yer almıştır. Her şeyin başı eğitimdir. Bu anlamda bu güzel eseri bizlere kazandıran Kara ailesine, şehrimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehrimiz sanayi, kültür ve gastronomi şehridir. Bu şehri eğitim ile bilim şehri yapmazsak sürdürülebilirliği sağlayamayız. Bu yüzden en büyük gücümüz beşerî sermayemiz. İnşallah bu yapılan yatırımlarla, hayırseverlerin katkılarıyla eğitim ile ilgili özel okullardaki normları tutturuyoruz. Rabbim bu güzellikleri daim etsin diyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Hayırsever Kara ailesi adına kürsüye çıkan Bilal Kara şöyle konuştu: “Aslında bizim toplumumuz, çok zeki ve çalışkan bir toplum ama bizim eksiğimiz alet ve edevat eksikliğidir. Eğer bu eksikliklerimizi giderirsek okullarımızın çok başarılı olacağına inanıyorum. Biz holding olarak bu okulları yaptırmaya devam edeceğiz. Okulumuzun yapımında emeği olanlara teşekkür ederim, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum “dedi.
Törenin ardından kurdele kesimi yapılarak, sınıflar gezildi. Okul bahçesinde öğrenciler ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çekildi.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık