2024-04-25
  • 2024-04-25
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Gündem

HASİP ŞAHİN’E BİNLERCE SEVENİ SAHİP ÇIKTI

HASİP ŞAHİN’E BİNLERCE SEVENİ SAHİP ÇIKTI

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin kanaat önderlerinden Hasip Şahin’in PKK’ya karşı verdiği mücadeleye yönelik gelişen olayın duruşması Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti.

iLERİ GAZETE

Hasip Şahin’in duruşması için Tükriye’nin çeşitli illerinden gelen Hasip Şahin’in binlerce seveni ve yakını da Nizip Adliyesi önünde bulunurken Şahin’in duruşmadan çıkmasını beklediler. İleri bir tarihe ertelenen duruşma sonrası Hasip Şahin binlerce seveni ve yakını ile kendi köyü olan Yağmurlan Köyü’ne gitti. Burada duruşmaya katılan yakınlarına teşekkür eden Hasip Şahin, “Devletimize göz diken herkes ile mücadelem ölene kadar devam edecek. Geçmişini bilmeyen coğrafyasına sahip çıkamaz” dedi.

BİNLERCE KİŞİ NİZİP ADLİYESİ ÖNÜNDE BEKLEDİ
Vatanperverliği ve devletçi yaşam şekliyle tanınan Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin kanaat önderlerinden Hasip Şahin’in duruşması Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Tanıkların dinlendiği ve kararın çıkmadığı duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Duruşma öncesinde Hasip Şahin’in binlerce seveni ve yakını Nizip Adliyesi önünde toplandı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek Hasip Şahin’e PKK’ya karşı verdiği mücadelede destek olan kalabalık grup Hasip Şahin’e yönelik, “Bu devlet ve bu vatan senin gibi vatan sevdalılarının sayesinde ayakta duruyor” söylemlerinde bulundular.

“SONUNDA ÖLÜM OLSA DA BU VATANA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Duruşma sonrası Hasip Şahin binlerce seveni ve yakını ile Yağmuralan Köyü’ndeki evine gitti. Evinin bahçesinde kalabalık guruba teşekkür eden ve hitaplarda bulunan Hasip Şahin, “Bu vatan hepimizin. Biz bu vatanı kolay kazanmadık. Kimseye de teslim etmeyiz. Canımızla, kanımızla bu vatanın ayakta durması için her türlü düşmanla mücadele ederiz. Sevdalısı olduğumuz bu vatana 11 Temmuz 2016 tarihinde ABD, maşası PKK ile bir defa daha göz dikti. Eğer o tarihte oynanan büyük oyunda biz burada PKK’ya geçit versek Gaziantep ve Şanlıurfa’ya yönelik bir büyük saldırı olacaktı. Biz buna geçit vermedik. Bizim mücadelemiz budur. Geçmişini bilmeyen coğrafyasına sahip çıkamaz. Biz geçmişimizi de biliyoruz coğrafyamıza da sahip çıkıyoruz. Bu tavrımız, ucunda ölüm olsa bile değişmez. Türk ile Kürt kardeştir, fakat biz PKK ile her zaman düşmanız. Vatanımıza düşman olan, devletimize düşman olan herkes ve her grupla düşmanız” ifadelerinde bulundu.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık