2024-05-11
  • 2024-05-11
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Yerel

GÜRSEL TBB’YE ADAY

GÜRSEL TBB’YE ADAY

Gaziantep’in tecrübeli avukatlarından Sibel Gürsel, Türkiye Barolar Birliği Delegeliğine aday olduğunu açıkladı. Hukukun üstünlüğü ilkesi adına avukatların önemli bir görevi üstlendiğine dikkat çeken bir açıklama yapan Avukat Sibel Gürsel, avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümünde aktif rol almak için Türkiye Barolar Birliği Delegeliğine aday olduğunu duyurdu.

iLERİ GAZETE

Hukukun üstünlüğü vurgulu bir açıklama yaparak TBB (Türkiye Barolar Birliği) Delegeliğine aday olduğunu duyuran Avukat Sibel Gürsel şu ifadelere yer yedi: “Hukukun üstünlüğü, temel olarak hukukun bir topluluktaki veya ülkedeki yayılmışlığını ve yetkisinin yüksekliğini ifade eder. Özellikle de devlet ve hükûmet yetkisini elinde tutanlara karşı üstünlüğünün altı çizilir. Bu yaklaşımda adaletten çok kurallar ve kanunlar ön planda tutulur. Bu kuralların ve kanunların uygulanmasında  Avukatlar  önemli bir rolün tek sahibidir.
Avukatlık mesleğinin ilke ve kurallarını benimsemiş , sorun çözme yeteneğinde hukukun üstünlüğünü savunan , bu çerçevede söz söylerken ve yazarken avukatlık vakarına ilham olabilecek yetenek ve becerileri kazanmış değerli meslektaşlarımla yarış içerisinde olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Büyük işler başarmak için üstün yetenekli olmak gerekmez. İnsanüstü değil, ama insanların içinde onlarla birlikte olmak gerekir. Birlikte başaracağımıza olan inançla, sahip olduğumuz deneyimleri güçlendirerek yapısal düzenlemelerde etkin rolü olan Türkiye Barolar Birliği Delege yapısında Avukatlık mesleğine, meslek sorunlarının çözümüne katkı sunmak sorumluluğunu üstleniyorum. 23/24 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşecek olan Genel Kurulunda sorumluluk alarak  aday olan tüm meslektaşları kutluyor, başarılar diliyorum.”

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık