2024-04-19
  • 2024-04-19
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Yerel

GAZİANTEP SAVUNMASI, BİR KAHRAMANLIK ÖRNEĞİDİR

GAZİANTEP SAVUNMASI, BİR KAHRAMANLIK ÖRNEĞİDİR

“25 Aralık, Gaziantep’in bağımsızlık için verdiği onurlu mücadelenin zaferle neticelendiği gündür. 99 yıl önce gerçekleşen bu mücadele; azmin, cesaretin ve yiğitliğin vücut bulduğu, Türk milletine Milli Mücadelede örnek teşkil eden eşsiz bir kahramanlık öyküsüdür.

iLERİ GAZETE

Fransız işgaline karşı Antep savunmasında toprağa düşen 6317 şehit;“Vurun Antepliler namus günüdür” diyen Karayılan’ın ardına düşmüş, “Kana kan, cana can isterim” diyen Ökkeş Ağa’nın oğlu Şehit Kâmil’e omuz vermiş, “Düşman cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez” diyerek şehit olan Şahin Bey’in kanını yerde bırakmamıştır. Gaziantep’in sahip olduğu mücadele azmi “Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum” diyerek savaşan ecdadından kalan mirastır. Ülkemizin de içinde bulunduğu küresel ekonomik savaşta, milli mücadele ruhu sayesinde üretimiyle, girişimcisiyle, sanayisi ve ihracatıyla  en ön saflarda yer almaktadır. Türkiye’nin iki katı büyüme performansı ile şehitlerine ve gazilerine layık olma yolundaki gayretini devam ettirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gaziantep savunmasında toprağa düşen kahramanlarımız başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Gaziantep’in 25 Aralık düşman işgalinden kurtuluş gününü kutluyorum."

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık