2024-03-28
  • 2024-03-28
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Yerel

DERYA BAKBAK'IN 24 KASIM MESAJI

DERYA BAKBAK'IN 24 KASIM MESAJI

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

iLERİ GAZETE

Öğretmenlerimizin, eğitim sistemimizin köklü ve taşıyıcı sütunları olduğunu ifade eden Dr. Bakbak, “Evlatlarımızı gözü kapalı emanet ettiğimiz, geleceğimizin ve istikbalimizin fidanlarını köklü birer çınara dönüştüren öğretmenlerimiz, yaptıkları kutsal ve sorumluluk gerektiren vazifenin hakkını en iyi şekilde vermektedirler. Onlar, önlerine öğrenci olarak gelen ve kendi evlatlarından ayırt etmedikleri yavrularımızı bir mücevheri işler gibi ince ince işlemekte, toplumumuza, vatanımıza ve Milletimize hayırlı bireyler olarak yetiştirmektedirler. Haklarını asla ödeyemeyeceğimiz değerli öğretmenlerimizin en iyi şartlar altında, kendilerine de birçok şey katarak çalışabilmeleri adına her türlü plan ve projeyi uygulamaya koyduk, bundan sonra da sürdüreceğiz.” diye konuştu.

20 yıllık AK Parti iktidarları döneminde eğitim sistemine tarihimizde görülmemiş ölçüde yatırımlar yapıldığını söyleyen Derya Bakbak, “2002’de yıllık 7,5 milyar liradan aldığımız eğitim bütçemizi, 304 milyar liraya çıkardık. Toplamda 750 bin yeni atamayla öğretmen sayımız 1 milyonu geçti, böylece eğitimci başına düşen öğrenci sayımızda OECD ortalamasını yakaladık. Üniversite sayımızı 76'dan 208'e, akademik personel sayımızı 70 binden 184 bine ulaştırdık. Bunların hepsi, eğitimde çağı yakalayan hatta çağı aşmak isteyen bir vizyonun yansımalarıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Gazi şehrimizin eğitim sistemini de bu anlayışa göre inşa ediyoruz. Sadece 2022 yılında Gazi şehrimize ayırdığımız toplam 4 milyar liralık eğitim bütçemizle, 33 bin 634 öğretmenimizle, 668 bin 791 öğrencimizle, 21 bin 449 dersliğimizle, 305 kütüphanemiz ve 2 milyon 797 bin 21 kitabımızla, geleceğin Aziz Sancar’larını, Gazi Yaşargil’lerini Gaziantep’in yetiştirmesi için durmadan çalışıyoruz. Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve üzerimizde emeği olup ebediyete irtihal etmiş, şehit olmuş öğretmenlerimize rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimize 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde sağlıklı, başarılı, huzurlu bir ömür temenni ediyorum.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık