2024-05-19
  • 2024-05-19
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Gündem

BÜYÜKŞEHİR BASIN DAİRESİ YİNE POT KIRDI

BÜYÜKŞEHİR BASIN DAİRESİ YİNE POT KIRDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Basın Dairesi gaflarına devam ediyor.  Belediyenin basın dairesi tarafından basın kuruluşlarına bugün gönderilen bir mailde yer alan haber “Büyükşehir dilencilere göz açtırmıyor” başlığı ile servis edildi. Haberde dilencilerden uyuşturucu taciri gibi bahsedilmesi ve dilenen vatandaşların yoksulluğuna çare bulmak yerine son 8 ayda 3 bin 429 kişiye dilenmekten dolayı cezai işlem uygulandığının belirtilmesi tepki topladı. Basın dairesinin haberi bu şekilde servis etmesi ise ayrı bir gaf olarak değerlendirildi.

iLERİ GAZETE

3 BİN 429 KİŞİYE DİLENMEKTEN CEZA YAZMIŞLAR

Gaziantep büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanlığı tarafından bugün basın kuruluşlarına servis edilen bir haberin başlığı ve içeriği tepki çekti. Belediyenin basın dairesi tarafından servis edilen haberin başlığı, “Büyükşehir dilencilere göz açtırmıyor” şeklinde. Haberin içeriğinde ise Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından son 8 ayda toplam 3 bin 429 kişi hakkında cezai işlem yapıldığından bahsediliyor. Haberde ayrıca dilenmekten dolayı işlem yapılan 3 bin 429 kişiden 687’sinin Suriye uyruklu olduğundan; yani dilenen vatandaşların yaklaşık yüzde 80’inin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğundan bahsediliyor.

DİLENMESİNLER DE ÖLSÜNLER Mİ?

Dilencilere karşı 24 saat boyunca mücadele verildiğinden bahsedilen mailde dilencilere karşı yürütülen bu mücadelenin süreceği de vurgulanıyor. Dilencilere uygulanan cezai işlemden övgüyle ve gururla bahseden Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanlığı’nın bu maili vatandaşlar tarafından, “Büyükşehir Belediyesi’nin maili, uyuşturucu operasyonu yapıp tacirleri yakalamakla övünen emniyet birimi mailleri gibi olmuş. Ancak belediyeler her gün sosyal belediyecilikten bahsederken dilenecek duruma gelen vatandaşların neden yoksullaştığını ya da bu yoksulluğun nasıl giderileceği ile ilgilenmek yerine bu dilencilere göz açtırmadığından övgüyle bahsediyor. Yazık, Fatma Şahin gibi çalışkan bir başkanın ekibinin böylesi işler yapması son derece üzücü” şeklinde yorumlandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: “DİLENCİLİK ÖNCEKİ YILLARA GÖRE ARTTI”

Dilencilik konusunda önceki yıllara göre artış yaşandığından da açıkça bahsedilen haberin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanlığı tarafından basın kuruluşlarına bu şekilde servis edilmesine anlam verilemezken Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin konuya nasıl yaklaşacağı ise merak konusu oldu.

 

 

 

 

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık