2024-05-05
  • 2024-05-05
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Yerel

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ'NİN ÜLKE BARAJI ENDİŞESİ BULUNMAMAKTA

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ'NİN ÜLKE BARAJI ENDİŞESİ BULUNMAMAKTA

Gaziantep Büyük Birlik Partisi, seçim kanununun 31 Mart 2023'teki son revizyonu ile ülkedeki yüzde 10'luk seçim barajının bu seçimde yüzde 7 olarak uygulanacağını dile getirdi.

iLERİ GAZETE

Seçime ittifaklar yoluyla giren partilerin oy sayılarının değiştiği açıklaması yapılan partide, “Yeni yasaya göre koalisyonu oluşturan partilerin temsilci sayısı, her seçim bölgesinin aldığı geçerli oy sayısına göre, yani D’hont sistemine göre orantılı oransal olarak belirlenecek” ifadelerine yer verildi.

Seçim yasasında değişiklik yapan 7393 sayılı Kanunun 2. maddesine göre, ittifakta yer alan partilerin ayrı ayrı yüzde 7'yi geçmesi gerekmediği vurgulandı. İttifakın aldığı oy toplamı genel baraj olan yüzde 7'yi geçtiğinde ittifak içindeki tüm partiler barajı geçmiş sayılacak diyen Büyük Birlik Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertan Üğüdür, “ Milletvekili çıkarmak içinse ittifakın toplam oyları değil partilerin tek tek aldığı oylar belirleyici olacak” dedi.

 “İnsanlar oyunun boşa gideceğini düşünüyorlardı”

Yapılan bu değişiklikler ile Cumhur ittifakında bulunan Büyük Birlik Partisi’nin ülke barajı endişesi bulunmadığını açıklayan Gaziantep BBP İl Başkanı Ertan Üğüdür, “Önceki seçimlerde, ülke genelinde tüm partilerden temsilci seçme barajı %10'du. Bu nedenle birçok seçmen oy vermek istediği adaya oyunun boşa gideceğini düşünerek ya oy kullanmıyor veya istemeden farklı adaylara oy vermek zorunda kalmakta idi. İnsanlar oyunun boşa gideceğini düşünüyorlardı” açıklamasında bulundu.

“Seçime çok az bir süre kala desteklerinizi bekliyorum”

Gaziantep BBP İl Başkanı Ertan Üğüdür, kamuoyunu seçim barajı konusunda bilgilendirmenin elzem olduğunu dile getirerek, “Rahmetli kurucu Genel Başkanımız Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun açtığı yolda hayat bulan Büyük Birlik Partisi’nin, Gaziantep İl Başkanı Ertan Üğüdür olarak seçime çok az bir süre kalan şu günlerde gönül veren tüm dava arkadaşlarımın ve aziz milletimizin destekleriyle Ülkemize hizmet etmekten şeref duyacağımı ve desteklerini beklediğimi ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık