2024-05-17
  • 2024-05-17
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Yerel

BOŞLUKLARLA DOLU MİTİNG

BOŞLUKLARLA DOLU MİTİNG

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Gaziantep’te gerçekleştirdiği miting zayıf geçti. Günlerdir Gaziantep kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara sebep olan ve 100 bin katılımın beklendiği söylenen İmamoğlu’nun mitingine yaklaşık 20 bin kişinin katılması ve mitingin zayıf geçmesi CHP başta olmak üzere Millet İttifakı mensuplarını hayli üzdü. İmamoğlu mitingde yaptığı konuşmada ayrıca, Osmaniye ve Kilis’ten Gaziantep’teki mitinge taşıma yapıldığını da itiraf etti.

iLERİ GAZETE

 ALAN SPEKÜLASYONU İŞE YARAMADI

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 14 Mayıs seçimleri öncesi Gaziantep’te bir miting gerçekleştirdi. Belediye Başkanı sıfatıyla Gaziantep’te 14 Mayıs seçimleri için miting yapmasına bir türlü anlam verilemeyen Ekrem İmamoğlu’nun Kalealtı Tur Otobüsleri Park Alanı’nda gerçekleştirdiği ve bugün akşam saat 17.00’da başlayan mitingde alanın yarısının dahi doldurulamadığı görüldü. İmamoğlu’nun Gaziantep’te “Halk Buluşması” adı altında gerçekleştirdiği seçim mitinginden günler önce başlayan miting alanı tartışmaları ve CHP Gaziantep örgütü tarafından yürütülen alan spekülasyonlarına rağmen Gazianteplilerin İmamoğlu mitingine ilgi göstermemesi dikkat çekti.

GERÇEK FOTOĞRAF ORTAYA ÇIKTI

Belediye başkanlarının seçildikleri günden itibaren parti rozetlerini çıkarması gerektiğini yıllardan beri savunan CHP’nin İstanbul’dan Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun Gaziantep’te 14 Mayıs seçimleri öncesinde miting yapmasına anlam veremeyen Gaziantep halkı İmamoğlu mitingine ilgisiz kalarak tepkisini ortaya koydu. 50 bin kişilik çevrili alana sahip olan İmamoğlu’nun Gaziantep’teki mitingine yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı, buna rağmen Millet İttifakı mensuplarının miting alanın sadece ön tarafını gösteren dar açıdan çekilmiş fotoğrafı paylaşarak İmamoğlu mitingine katılan insanların miting alanına sığmadığı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

6 PARTİ 25 BİN İNSANI BİR ARAYA TOPLAYAMADI

İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği miting alanının ön sıralarındaki kalabalık fotoğrafının aksine tepeden çekilen alan fotoğrafında alanın büyük bir kısmının bomboş olması dikkat çekti. Millet İttifakına mensup 6 parti teşkilatının Ekrem İmamoğlu için Gaziantep’te sadece yaklaşık 20 bin kişilik kalabalık toplayabilmesi ise millet İttifakı mensubu partilerin Gaziantep’teki teşkilatlanmasının ne kadar zayıf olduğunu bir defa daha ortaya koydu.

İMAMOĞLU TAŞIMA YAPILDIĞINI İTİRAF ETTİ

Ekrem İmamoğlu, Gaziantep mitinginde yaptığı konuşmada ise, “Burada Kilis’ten, hatta Osmaniye’den insanlar bulunuyor. Oralardan geldiler, biliyorum” itirafında bulunması şaşkınlık yaratırken çevre illerden Gaziantep’e taşınan insanlara rağmen mitingin zayıf geçmesi İmamoğlu mitingi ile ilgili şaşkınlık boyutunu daha da artırdı.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık