2024-05-15
  • 2024-05-15
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Gündem

Başkan Kerkez: "Güçlü kadın, güçlü Türkiye'nin teminatıdır"

Başkan Kerkez:

Sağlık-Sen Gaziantep Üniversite Hastanesi Şube Başkanı Cuma Kerkez, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Güçlü kadın, güçlü Türkiye'nin teminatıdır" dedi. 

iLERİ GAZETE

 

 

Türkiye'de kadın istihdamının en yoğun olduğu sektörlerin başında sağlık hizmetlerinin geldiğini ifade eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Cuma Kerkez, "Kutsal bir hizmet olan sağlık hizmeti büyük ölçüde kadınlar tarafından verilmektedir. Sağlık hizmetleri kutsal bir hizmet olmanın yanında, yoğun, yorucu ve fedakarlık gerektirmektedir. Sağlık-Sen Gaun Hast Şubesi olarak, başta bu kutsal görevi büyük bir başarı ile yerine getiren sağlık çalışanı kadınlar olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz" dedi. 

İnsanoğlunun ilk öğretmeni ve toplumun mimarları olan kadının güçlendirilmesinin ülkenin güçlendirilmesi anlamına geldiğini ifade eden Sağlık-Sen  Gaun Hast Şube Başkanı Cuma Kerkez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Çağın gerektirdiği nitelikte eğitim almış, hayatın her alanında başarılara imza atan kadınlarımız geleceğimizin teminatıdır. Çünkü gelecek büyük ölçüde kadınların elinde şekillenmektedir. Cumhuriyetimizin Kurcusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir' vecizesi, kadının önemini ortaya koyması bakımından çok kıymetlidir. Güçlü toplumların ancak güçlü kadınlardan oluşacağının bilinci ile kadınların her anlamda güçlendirilmesi sağlanmalı ve kadın istihdamının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Kadınlara gerek toplumda, gerekse de çalışma hayatında hak ettikleri değer verilmelidir. Kadınlarımız daha güzel, aydınlık, müreffeh ve mutlu Türkiye için en büyük umudumuzdur." 

Başkan Kerkez, açıklamasını, "Kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin olmadığı, kadınların sorunlarının değil başarılarının tartışıldığı 8 Mart'lar dileğiyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" sözleri ile tamamladı.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık