2024-04-19
  • 2024-04-19
  • İncilipınar Mah. Nail Bilen Cad. Kelleci İş Merkezi No: 24 K:2 No:10 Şehitkamil/GAZİANTEP
Kategori: Gündem

ADALET TECELLİ ETTİ

ADALET TECELLİ ETTİ

Gazetemizin Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi Mahmut Özkılıç’ın vurulması olayına ilişkin görülen davada karar duruşması gerçekleştirildi. Özkılıç’a düzenlenen silahlı saldırının failleri oldukları şüphesi ile yargılanan 4 sanıktan ikisine 21 yıl 6 ay hapis cezası verilirken diğer iki sanığa ise 17 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

iLERİ GAZETE

21 YIL 6 AY HAPİS

Gazeteci Mahmut Özkılıç’ın 27 Nisan 2018 tarihinde uğradığı silahlı saldırı olayına ilişkin 3 yıldan bu yana devam eden davada karar çıktı. Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 14. ve karar duruşmasına müşteki Mahmut Özkılıç’ın yanı sıra Özkılıç’ın avukatları da katıldı. Tutuklu yargılanan sanıklar Selçuk Yiğit, Yılmaz Duman ve İrfan Güçyetmez ile tutuksuz yargılanan sanık Sadık Onur Mert’in SEGBİS görüntü sistemi ile hazır edildiği duruşmada sanıklar ve sanık avukatları atılan suçlamaları kabul etmedi. Sanıkların ve sanık avukatlarının savunmasından sonra mahkeme heyeti sanıklardan Sadık Onur Mert ve Selçuk Yiğit’e tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüse azmettirme suçundan 20’şer yıl hapis cezası verildiğini; diğer sanıklar Yılmaz Duman ve İrfan Güçyetmez’e ise tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası verildiğini açıkladı. Kararla birlikte dosyada tutuksuz yargılanan sanık Sadık Onur Mert tutuklanırken diğer tutuksuz sanık Mahmut Polat da suçluya yardım etmek suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar Sadık Onur Mert ve Selçuk Yiğit’e ayrıca ruhsatsız silah taşıma suçundan 1 yıl 6 ay ceza verilirken diğer sanıklar Yılmaz Duman ve İrfan Güçyetmez’e ise aynı suçtan 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Böylece sanıklar Sadık Onur Mert ve Selçuk Yiğit toplamda 21 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken diğer sanıklar Yılmaz Duman ve İrfan Güçyetmez 17 Yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılmış oldu.

 

KALEME KURŞUN İŞLEMEZ

Uzun bir yargılamanın sonunda nihayet adaletli bir karar verildiğini dile getiren Gazeteci Mahmut Özkılıç yaptığı açıklamada, “Uğradığım silahlı saldırı olayı tamamen kalemime yöneliktir. Yani mesleki faaliyetlerimden ötürü böyle bir saldırıya uğradım. Bunu, saldırıya uğradığım ilk gün de söyledim, kararın çıktığı bugün de söylüyorum. Fakat kaleme kurşun işlemeyeceğini de en başında söylediğim gibi şimdi de söylüyorum. Burada en önemlisi, adaletli bir kararın çıkmasıydı. En azından yargılanan sanıklar gereken cezayı aldılar. Bu karar, benim özelimde tüm gazetecilerin yüreklerine biraz olsun su serpen bir karar olmuştur diye düşünüyorum. Birçok hukuksuzluklara şahit olduğumuz önemli bir süreçte adalet yerini buldu diyebileceğimiz bir hukuk mekanizmasının devrede olduğunu görmek konunun en önemli noktasıdır. Dava boyunca desteklerini esirgemeyen tüm avukatlarıma teşekkür ediyorum. Adaletli kararda imzası bulunan yüce Türk hukuku temsilcilerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım benim uğradığım silahlı saldırı, bir gazetecinin uğradığı son saldırı olur. Bu konu benim için kapanmıştır. Devletimiz gerekeni yaptı” ifadelerinde bulundu.

 

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Mahmut Özkılıç, 27 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde silahlı saldırıya uğramış, saldırıda Özkılıç göğsünden ve bacağından hayati tehlike arz edecek şekilde yaralanmıştı. Özkılıç, tedavisinin ardından hayati tehlikeyi atlatarak sağlığına kavuşurken adli merciiler ve kolluk kuvvetlerince yapılan çalışma sonucunda saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen 5 sanık Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlamıştı. Konuya ilişkin 19 Nisan 2021’de görülen son celsede sanıklar cezalandırıldı ve dava yerel mahkeme açısından sonlandı.

Bunları da Okuyabilirsiniz.

Hakkımızda

İlkeli Yayıncılık